19 August, 2017

Cum verifici online valabilitatea rovinietei unui autovehicul

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are pe site-ul său o aplicaţie prin care poate fi verificată valabilitatea rovinietei unui autovehicul.

Serviciul a fost lansat în iunie 2012 (cu o scurtă perioadă de probă până în iulie 2012) şi a fost folosit până acum pentru aproximativ 360.000 de verificări.

Instrucţiuni:

1. Pe site-ul CNADNR-ului, căutaţi în meniu (la “Roviniete”) pagina “Verificare Rovinietă”. Sau accesaţi-o direct printr-un click pe banner-ul de pe pagina principală a site-ului.

Pasul 1
2. Introduceţi în căsuţa “Număr auto” numărul de înmatriculare al maşinii pentru care doriţi să verificaţi valabilitatea rovinietei.

Pasul 2

3. Introduceţi în căsuţa “Serie şasiu” numărul de identificare al maşinii (îl găsiţi în certificatul de înmatriculare – punctul “E”).

Pasul 3
4. Introduceţi codul de verificare afişat în imagine.

Pasul 4
5. Apăsaţi butonul “Verifică” şi vor fi afişate informaţiile pe care le căutaţi.

Pasul 5
De asemenea, pentru informaţii generale legate de rovinietă, puteţi apela la call center-ul CNADNR-ului (021/ 264.33.44) sau la adresa de e-mail dedicată (roviniete@andnet.ro).

Vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri publicate pe LegeStart.ro? Urmăreşte-ne pe Facebook şi Twitter!

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu