Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a aprobat legea care prevede reîntregirea pensiilor beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, care au fost reduse la recalcularea din 2010. Revenirea la valorile iniţiale va avea loc începând de la 1 octombrie 2013.

Potrivit legii adoptate de deputaţi în cadrul şedinţei de ieri, 18 iunie 2013, pensiile militare recalculate sau revizuite, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi ale O.U.G. nr. 1/2011, ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010, se vor plăti în cuantumul cuvenit pentru această lună.

De asemnea, actul normativ mai prevede că, în cazul în care beneficiarii acestor pensii au realizat stagii de cotizare după data înscrierii la pensie, cuantumul aferent acestora se adaugă la cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010.

Cuantumul pensiei cuvenite pentru luna decembrie 2010 se va menţine în plată până când cuantumul pensiei rezultat din înmulţirea valorii punctului de pensie cu punctajul mediu anual acordat ca urmare a recalculării sau revizuirii, conform prevederilor Legii nr. 119/2010 şi Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, este mai mare decât cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.

Pentru ca aceste noi prevederi legislative să se aplice, mai sunt necesare semnarea decretului de promulgare de către preşedintele României şi publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: Camera Deputaţilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here