Guvernul a adoptat în această săptămână un proiect de Ordonanța de Urgență privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023-2024.

Potrivit proiectului, perioada de licitație și încheiere a contractelor de închiriere a plajelor turistice de pe litoral, care în prezent însumează cel puțin 55 de zile, se va reduce la jumătate.

Va fi redus şi numărul de oferte maxim admisibile în prezența cărora poate fi adjudecată licitația (de la 2 oferte la una).

De asemenea, se stabilește termenul contractului de închiriere la 2 ani (sezoanele estivale 2023-2024 – termen minim necesar obținerii noului PUZ) și va exista posibilitatea analizării ofertelor de închiriere de către mai multe Comisii, organizate la nivelul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR).

Proiectul poate fi consultat AICI.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here