Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunță lansarea Programului “Prima Casa 2020”, după alocarea, de la bugetul de stat, a plafonului total de 2 miliarde lei.

Conform comunicatului postat pe pagina Fondului, programul beneficiază și anul acesta de aceleași condiții de garantare din partea statului, 14 bănci fiind participante la program.

“Alocarea plafonului total între finanțatorii participanți în Programul Prima Casă a fost realizată cu aplicarea criteriilor și procedurii de evaluare a rezultatelor activității de creditare în cadrul programului, desfășurate de finanțatori în anul 2019. Astfel, ponderea garanțiilor acordate în anul precedent în favoarea fiecărei bănci în totalul garanțiilor acordate din plafonul alocat pentru acordarea de garanții în cadrul Programului Prima Casă în anul 2019, a determinat formularea unei propuneri de alocare  corespunzătoare pentru anul 2020 », se mai arată în comunicatul Fondului de Garantare.

Potrivit informațiilor Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, beneficiarii programului pot fi persoane fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • data solicitării creditului garantat, declarație pe propria răspundere fie că nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuința, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită, fie că deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafață utilă mai mică de 50 mp;
  • achiziționează sau construiește o singură locuința, printr-un credit acordat și garantat în condițiile Programului;
  • are calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul. Totodată, beneficiarii eligibili vor fi nevoiți să îndeplinească și condițiile prevăzute în cadrul normelor interne de creditare ale finanțatorilor, pomai spun reprezentanții FNGCIMM.

Datele oficiale arată că la sfârșitul anului 2019, Programul Prima Casă a înregistrat peste 260.000 de garanții și promisiuni de garantare, acordate pentru achiziționarea sau construcția de locuințe, pe întreg teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here