La sfârşitul zilei de ieri a fost publicat în Monitorul Oficial  un act normativ prin care se stabileşte nivelul primei de garantare pentru acest an, datorate de către IMM-uri, în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu, către Ministerul Finanţelor Publice şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Astfel, prin Ordinul MFP nr. 508/2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 216/2013, pentru anul 2013 se stabileşte nivelul primei de garantare de 2,6% pe an, formată din comisionul de risc de 1,6% pe an cuvenit Ministerului Finanțelor Publice și comisionul de administrare de 1% cuvenit Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

* Context legislativ

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2011 privind aprobarea Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici și mijlocii s-a stabilit că prima de garantare reprezintă suma datorată de beneficiarul programului constituită din comisionul de risc cuvenit Ministerului Finanţelor Publice şi din comisionul de administrare cuvenit F.N.G.C.I.M.M. . Nivelul acesteia se stabileşte anual prin ordin al ministrului finanţelor publice.

prima1
Sursa foto: Lege5.ro

Reamintim că înscrierile la Programul Mihail Kogălniceanu au început de luni, 15 aprilie 2013, mai multe detalii despre Program, Procedura de înscriere, precum şi accesul la Ghidul Aplicantului obţinând din materialul „Au început înscrierile la Programul Mihail Kogălniceanu pentru IMM-uri! Află cum obţii linia de credit.”

Ordinul MFP nr. 508/2013 va putea fi consultat în curând şi pe Lege5.ro – noul soft de documentare legislativă realizat de Indaco Systems.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here