Mai mulți parlamentari au inițiat un proiect de lege care prevede că restaurantele și spațiile de organizare eveneimente pot fi deschise din nou publicului, chiar în starea de alertă, dacă sunt respectate normele sanitare aplicabile și altor domenii.

Astfel, dacă operatorii economici asigură păstrarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masa, precum și departajarea spațiului comun prin separatoare între mese, își vor putea ține deschise restaurantele, cafenelele, pensiunile și alte asemenea localuri publice.

Inițiatorii proiectului susțin că aceleași măsuri sanitare se iau și în magazine sau în școli, astfel că pot fi aplicabile și domeniului HORECA, grav lovit de pandemie.

Lege pentru completarea art. 8 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

După alineatul (2) al articolului 8 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se introduce un nou alineat, alin,(3), cu următorul cuprins:

“(3) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică în cazul operatorilor economici care asigură păstrarea unei distanţe de minimum 2 tn între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, precum şi departajarea spaţiului comun prin panouri separatoare între mese.”

Senatul va dezbate, ca primă cameră sesizată, propunerea legislativă, apoi Camera Deputaților, pentru votul final.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here