Ministrul Italian al Sănătății a anunțat că până la finele săptămânii în curs, o nouă lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor va fi în vigoare.

Beatrice Lorenzin vrea ca acei copii nevaccinați să nu poată începe un nou an școlar fără toate imunizările la zi. Anunțul a fost făcut inițial la un post de televiziune italian, urmând că mai apoi să fie preluat de marile publicații internaționale.

Deși anunțul ministrului Sănătății a cauzat câteva nemulțumiri printre cetățenii italieni, această a anunțat că propunerea legislativă a fost discutată deja la nivel de Guvern și va fi adoptată sub formă de decret (ordonanța de urgență) în maximum șapte zile.

Semnalul de alarmă cu privire la răspândirea bolilor infecțioase a fost dat în repetate rânduri de-a lungul anului 2017, însă de-abia acum Guvernul Italiei ia o măsură concretă privind stoparea răspândirii virușilor periculoși la copii.

Chiar și așa, ministrul Educației s-a arătat revoltat de inițiativă luată de Beatrice Lorenzin, însă a revenit la scurt timp asupra declarației spunând că va lucra împreună cu colegii săi „pentru a obține cel mai bun rezultat în materie de legislație, fără a le înfrâna altor copii dreptul fundamentul la educatie”, arată thelocal.it.

Italia urmează exemplul Australiei cu această inițiativă, însă în România în momentul de față există o dezbatere amplă cu privire la Legea Vaccinării Obligatorii, întrucât, odată adoptată, prevede obligații noi pentru părinți. 

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here