Senatul a adoptat, marţi, în cameră decizională, proiectul de lege prin care ministerul Educaţiei va putea asigura fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau tabletă, conectate la internet.

Propunerea legislativă va modifica Legea Educaţiei Naţionale 1/2011 astfel încât „procesul educaţional să se poate desfăşura şi online”.

Inițiatorii proiectului au susținut, în expunerea de motive, că digitalizarea educației este esenţială pentru a reuşi să traversăm situatiile de criză ce pot apărea de-a lungul timpului, fără a deconecta elevii şi profesorii de la viața școlară.

Art. 70

(2¹) – „Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate.

Art. 94, ain. (2), lit. z) – asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la activităţile de e-learning”.

Actul normativ va merge la președintele României, pentru promulgare.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here