Guvernul a aprobat transferul creanțelor deținute de ANAF asupra Societății ROMAERO S.A. București, aflată în insolvență, către Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS). Această măsură are scopul de a facilita restructurarea și recuperarea creanțelor bugetare, sprijinind astfel dezvoltarea companiei și menținerea locurilor de muncă, evitând riscul falimentului ROMAERO.

Totodată, se urmărește reducerea presiunii asupra bugetului de stat și relansarea activităților economice ale ROMAERO S.A., având un impact pozitiv asupra economiei naționale.

AAAS va putea atrage investitori interesați în dezvoltarea activităților societății, în contextul în care ROMAERO S.A. a acumulat datorii fiscale de peste 466 milioane lei, din cauza unor factori obiectivi, precum pandemia COVID-19 și războiul din Ucraina.

După transferul creanțelor, AAAS va prelua toate drepturile și obligațiile ANAF, asigurând că procedura de transfer nu va afecta interesele creditorilor. Transferul efectiv al creanțelor se va realiza printr-un protocol de predare-preluare în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii.

Sumele recuperate vor fi virate la bugetul de stat sau la bugetul instituției emitente a titlurilor executorii în termen de 30 de zile de la încasare.

ROMAERO S.A. București, aflată în insolvență din ianuarie 2024, este cea mai mare companie din industria aerospațială și de apărare din România și un furnizor major pentru Forțele Aeriene Române. Compania are și o experiență vastă în fabricarea de aeronave și componente aeronautice.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, deține 56,71% din acțiunile ROMAERO S.A.

În vederea achitării datoriilor către stat, în prezent, există planuri de redresare și reorganizare ale campaniei, conform Legii nr. 85/2014.

Vezi aici Hotărârea nr. 610/2024

Vez aici alte articole despre ROMAERO

lege6.ro
lege6.ro

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here