23 Februarie, 2019

Cum verifici online dacă eşti asigurat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) are un serviciu online prin intermediul căruia poate fi verificată starea de asigurat a oricărei persoane.

Serviciul online vă ajută să aflaţi starea de asigurat a unei persoane prin introducerea codului numeric personal al acesteia într-o aplicaţie care are acces la Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI).

Instrucţiuni:

1. Intraţi în secţiunea “Servicii online” a portalului CNAS-SIUI.

Pasul 1

2. După ce vă apare interfaţa SIUI online, selectaţi opţiunea “Asiguraţi”.

Pasul 2

3. Apoi completaţi căsuţa în dreptul căreia scrie “CNP” cu codul numeric personal al persoanei despre care vreţi să aflaţi dacă este sau nu asigurată la CNAS.

Pasul 3

Notă: Ignoraţi căsuţa în dreptul căreia scrie “CID”. Dacă vreţi să aflaţi ce este CID-ul, aveţi la dispoziţie un link în partea de jos a aplicaţiei.

4. Introduceţi în a treia căsuţă numărul de verificare scris în dreptul ei.

Pasul 4

5. Apăsaţi butonul “Caută…”.

Pasul 5

6. Sub butonul “Caută…” va apărea (scris cu albastru) mesajul dorit – dacă persoana verificată este sau nu asigurată la CNAS.

Pasul 6

Măsură de securitate: Dacă faceţi această verificare la un calculator în afara domiciliului propriu, vă sfătuim ca la finalul verificării să intraţi în opţiunile browser-ului folosit şi să ştergeţi întreg istoricul recent. În acest fel vă puteţi asigura că CNP-ul introdus nu va rămâne memorat în istoricul browser-ului.

Notă: Citeşte şi articolul “Cum verifici online când te poţi pensiona”.

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Comentarii

 • Răspunde
  Andreea V
  martie 3 2013

  Exista vreo posibilitate de a verifica online daca un CIM a fost sau nu intregistrat?

  • Răspunde
   Alexandru Boiciuc Autor
   martie 4 2013

   Din câte ştiu eu, nu.

   Încercaţi să luaţi legătura telefonic cu Inspectoratul Teritorial de Muncă din zona dvs. şi vedeţi dacă reuşiţi să aflaţi ceva aşa.

 • Răspunde
  Gabriela
  martie 15 2013

  Buna ziua,
  si daca in SIUI un asigurat declarat prin D112, angajat din august 2011, nu apare, unde se pot face demersurile pentru indreptarea erorii. mentionez ca societatea comerciala declaranta nu are datorii la bugetul asigurarilor sociale si nici la bugetul de sta.

  • Răspunde
   Alexandru Boiciuc Autor
   martie 16 2013

   Bună ziua

   Persoana respectivă ar trebui să ia legătura cu departamentul de resurse umane al societăţii comerciale şi cu Casa de Asigurări de Sănătate la care este repartizat şi să afle unde s-a produs eroarea.

 • Răspunde
  George
  septembrie 26 2013

  Buna ziua , daca nu mai locuiesc in Ro . de 3 ani , si nu mai platesc nici o contributie la asigurari de sanatate cum de mai sunt inca asigurat .

  Multumesc !

  • Răspunde
   septembrie 26 2013

   Bună ziua,

   Luaţi legătura cu personalul casei judeţene de asigurări de sănătate de care aparţineţi/aţi aparţinut.

 • Răspunde
  decembrie 10 2013

  vreau sa stiu daca sunt asigurata

  • Răspunde
   decembrie 11 2013

   Urmaţi paşii descrişi în articol.

  • Răspunde
   martie 22 2017

   Bună ziua vreau să știu dacă sunt asigurat multumesc

   • Răspunde
    Capmare
    decembrie 27 2017

    Buna ziua as dori sa mi spuneti daca exista un formular in care se poate specifica ca eu.sunt coasigurata datorita sotului meu eu sunt plecata din tara din 2006 cind mam casatorit cei de la casa de asigurari mi au dat formular E 104 acela este pt cei care ai lucrat pt pensie su.nu am lucrat daca ma puteti ajuta va multumesc

 • Răspunde
  ADA
  februarie 19 2014

  Imi place articolul!

 • Răspunde
  MaryG
  martie 18 2014

  Buna ziua,

  Foarte interesant si util articolul.
  Spuneti-mi va rog cum e posibil ca CNP-ul meu sa indice ca sunt asigurat dar numele sa fie cel al mamei mele.
  Mi-a aratat doctorita mea ca nu numai ca nu imi apare numele de dupa casatorie dar sunt si Maria in loc de Mariana, adica exact asa cum o cheama pe mama. Adresa este cea de acum 15 ani. Mentionez ca sunt casatorita de aproape 9 ani. La actualul angajator sunt de 5 ani si sigur a depus si declaratia 112 si contractul aici este pe numele corect cu datele corecte.
  Imi puteti spune ce ar trebuii sa fac?
  Si inca o situatie:
  Pe SIUI, colega mea de birou este asigurata dar cand s-a dus personal la CNAS au spus ca nu este asigurata ca nu apare in evidentele lor. Si ea este in aceasta firma de 5 ani.
  Compania este serioasa, isi depune dclaratiile, face platile, lucruri la care avem acces.

  Multumesc anticipat,
  MaryG

  • Răspunde
   martie 18 2014

   Bună ziua,

   Undeva la mijloc este o problemă. Ori la angajator, ori la CNAS.

   Angajatorul ar trebui să vă dea dovezi concrete cu care să vă duceţi la CNAS şi să încercaţi să rezolvaţi problema.

   Vă sugerez, totuşi, să cereţi opinia unui specialist pe Forumul LegeStart. Poate veţi afla mai multe informaţii.

   Forumul este la adresa http://forum.legestart.ro/ .

   • Răspunde
    MaryG
    martie 18 2014

    Multumesc frumos pentru promptitudine.

    De la angajator avem tot ce ne trebuie, deci ne ramane sa ne razboim cu CNAS-ul. Am mai fost o data si “ne-a trimis la plimbare”. Acum insa am listat si de pe pagina SIUI dovada ca suntem asigurate si inclusiv medicul de familie mi-a listat infomatiile care ii apar dansei in sistem, si de unde am aflat ca existe acele erori.

 • Răspunde
  robert
  mai 12 2014

  salut!
  pot verifica sa vad daca am datorii la CNAS?

 • Răspunde
  Adriana
  iunie 5 2014

  Spunet-im va rog , cu pensia de urmas pot merge sa ma inscriu la medicul de familie . Multumesc..

 • Răspunde
  amr
  august 8 2014

  buna ziua,sunt angajat la o firma care plateste sanatate in bucuresti dar eu stau in ilfov,in acest caz eu sunt asigurat sau nu .dar in siui nu apar ca sunt asigurat ,are legatura ca nu m am scris inca la un medic de familia,si cum vede medicul de familia ca sunt asigurat daca nu apar in SIUI.multumesc

  • Răspunde
   august 8 2014

   Bună ziua,

   Dacă sunteţi angajat cu contract de muncă, atunci angajatorul are obligaţia de a plăti contribuţiile la stat (pensie, şomaj, sănătate). Prin urmare, sunteţi asigurat.

   Nu contează unde vă sunt plătite contribuţiile atât timp cât sunt plătite. Nu contează nici unde staţi dvs.

   Puteţi solicita angajatorului o dovadă a faptului că vă sunt plătite contribuţiile obligatorii. De asemenea, puteţi lua legătura cu CNAS pentru a afla din ce motiv figuraţi în SIUI ca neasigurat.

 • Răspunde
  PADUREANU
  august 12 2014

  Buna ziua, as vrea sa-mi raspundeti si mie cum se intanpla in tara asta a noastra ,eu lucrez in strainatate din 2002 si apar asigurata in Romanim,noroc ca am avut nevoie de o adeverinta de la medicul de familie,,pentru erorile altora care gresesc platim noi.daca puteti sa-mi raspundeti.Multumesc.

 • Răspunde
  Calio
  octombrie 29 2014

  Buna ziua,
  Incerc sa intru in siui-servicii online sa verific daca sunt asigurata si nu pot. Más puteti ajuta?

  • Răspunde
   octombrie 29 2014

   Bună ziua,

   Văd că portalul CNAS-SIUI nu se încarcă aşa cum ar trebui în acest moment.

   Încercaţi din nou în a doua parte a zilei.

 • Răspunde
  Marian
  ianuarie 13 2015

  Buna ziua,

  Se pare ca e vrajeala treaba cu verificarea daca esti asigurat. Am verificat, am introdus doua CNP-uri, unul asigurat si celalalt de la cineva care nu a lucrat. Si ce credeti? Ambele sunt persoane asigurate. Apoi am mai introdus inca patru CNP-uri de la persoane neasigurate si programul ala idiot confirma ca sunt asigurate.

  • Răspunde
   Liviu-Daniel
   ianuarie 15 2015

   Mda, si mie care ar trebui sa imi afiseze ca sunt asigurat, imi spune ca nu sunt. In fine, mare balamuc o sa fie pana o sa-l puna la punct, si sa rezolve toate problemele cu asiguratii

 • Răspunde
  Varga
  februarie 5 2015

  Cum aflu de când sunt asigurata???

 • Răspunde
  FLORENTINA
  februarie 6 2015

  Buna ziua,

  Am primit cardul de sanatate, am verificat pe site ca sunt asigurata, dar as vrea sa stiu daca afla daca sunt asigurata la CNAS sau la OPSNAJ. Exista vreo posibilitate sa aflu acest lucru?
  Multumesc

 • Răspunde
  ION
  februarie 9 2015

  Sunt pensionar militar si am verificat pe site ca sunt asigurat, dar nu am primit inca cardul de sanatate. Cum pot intra in posesia lui, avind in vedere ca nu sunt din Bucuresti. Astept raspuns. Va multumesc .

 • Răspunde
  Marian
  februarie 18 2015

  Buna ziua, caut o platforma unde pot verifica daca o persoana care lucreaza in Austria este asigurata? Exista o platforma sau ceva de genul acesta de cautate asigurati la nivel european?
  Multumesc anticipat!

 • Răspunde
  Mihaela
  martie 3 2015

  Buna ziua. Eu imediat ce am fost trecuta in rezerva ( mi-am incetat activitatea ca militar) am plecat in strainatate si de atunci sunt acolo, din 2006. Nu lucrez, decat sotul, lucreaza legal dupa cativa ani de munca ilegal. As putea avea surpriza neplacuta de a fi inscrisa la CNAS si cu datorii pe numele meu din 2006 pana acum. Nu pot sa verific nici online si nici sa merg la o casa de asigurari pentru ca nu sunt in tara. Multumesc.

 • Răspunde
  popa
  martie 5 2015

  buna ziua,ma puteti cumva ajuta sa aflu de ce casa de asigurari judeteana apartin in conditiile in care mi-am schimbat domiciliul din Bacau in Bucuresti, doresc aceasta informatie pt a-mi putea ridica personal cardul national de sanatate in conditiile in care nu am medic de familie.asadar cum pot afla de unde-l pot ridica persona? multumesc

 • Răspunde
  aprilie 9 2015

  Buna ziua!Cum procedez si eu daca nu lucrez si vrea Sa-mi fac asigurarea de sanatate.Unde trebuie sa merg daca sunt din Ilfov..Va multumesc

 • Răspunde
  feraru
  aprilie 20 2015

  Vreau sa stiu de ce nu mi s-a emis cardul de sanatate desi sant asigurat! Va multumesc!

 • Răspunde
  Pralea
  mai 21 2015

  Buna ziua,as dori si eu daca este posibil citeva lamuriri din partea dumneavoastra la problema mea.Pe scurt,sint coasigurata la locul de munca al sotului meu care este in cadrul M.Ap.N. deoarece nu mai lucrez,am primit cardul de sanatate ,pe el sint inscriptionate datele mele dar in cip nu sint datele mele.Am fost la Casa de Sanatate Cluj si mi s-a spus ca la ei nu apar asigurata.Am verificat online situatia mea si reiese clar,persoana este asigurata si a fost emis card de sanatate.Cui ar trebui sa ma adresez in rezolvarea problemei.Va multumesc,o zi buna.

 • Răspunde
  sin
  iunie 18 2015

  Fiti amabili as dori sa stiu de ce apar ca neasigurata la casmb insa cei de la opsnaj mau gasit ca asigurata. Cum pot afla la ce casa de asigurari sunt inregistrata?

 • Răspunde
  ingrid
  iunie 23 2015

  Buna ziua,cum as putea sa verific daca sotul meu,aflat in intretinerea mea ,el neavand venituri,are calitatea de coasigurat (mentionez ca in contractul de asigurare cu medicul de familie l-am trecut ca si coasigurat,am dus actele necesare pt coasigurat,dar nu am scos in fiecare an declaratie de la Administratia Financiara ca el nu are venituri,aceasta declaratie fiind de acum vreo 2 sau 3 ani),Trebuie dusa in fiecare an la medicul de familie aceasta declaratie de venituri impozabile la medicul de familie?el nelucrand in aceasta perioada de 3 ani,As vrea sa stiu daca pot merge la medicul de familie sa obtin o trimitere la un medic specialist pt sotul meu.
  Multumesc mult,astept un raspuns

 • Răspunde
  GEORGETA
  iulie 1 2015

  Buna ziua! As dori sa aflu, cum poate fiul meu, care este asigurat, sa intre in posesia cardului de sanatate, care nu a fost inca emis? Solicit aceasta, deoarece, fiul meu urmeaza un tratament medicamentos, iar medicul de specialitate refuza sa-i mai elibereze reteta, cu toate ca i-am prezentat trimiterea de la medicul de familie si adeverinta de asigurat eliberata de casa de sanatate.
  Va multumesc!

 • Răspunde
  Catalin
  iulie 12 2015

  Buna ziua!
  Nu am gasit informatii despre ce poate face o persoana care a verificat daca este asigurata iar raspunsul a fost ” Persoana este asigurata. Nu are card EMIS!” Cum pot sa fac sa il EMIT? Il printez eu la imprimanta?

  Multumesc!

 • Răspunde
  mihaela
  iulie 14 2015

  buna ziua,
  primesc mesajul: persoana este asigurata. NU are card emis. Ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia cardului de sanatate?
  Multumesc

 • Răspunde
  maricuta
  iulie 21 2015

  buna ziua as dori sa stiu de ce nu sunt an baza de date pentru cardul de sanatate unde am domiciliul actual an deva si lucrez de un an de zile si dece mi sa cerut 370 de lei pentru cardul de sanatate va multumesc

 • Răspunde
  Anca
  august 22 2015

  Buna ziua, poate puteti sa ma ajutati. Nu stiu unde sa mi caut cardul de sanatate, deoarece nu l am primit.
  Asigurarile mi se platesc de angajator la Constanta, medicul de familie este in Bucuresti, adresa din CI tot Bucuresti.
  Unde sa caut cardul meu, la Constanta sau la Bucuresti?
  multumesc mult

  • Răspunde
   Oana
   august 31 2015

   Buna Anca, sunt in aceeasi situatie ca si tine, in urma verificarii online am vazut ca nu figurez la CASMB, cu toate ca am domicilul in Bucuresti, medicul de familie in Bucuresti si adresa din CI in Bucuresti. Angajatorul este din Bacau.

 • Răspunde
  Timea
  septembrie 1 2015

  Buna. Numele meu este Timea Kozma . Am ramas fara loc de munca timp de doua luni. Acuma din luna Iunie m-am angajat din nou la o firma cu contract dar am verificat daca sunt asigurata sa nu si nu sunt. Cum procedez. Multumesc.

 • Răspunde
  Mihail
  septembrie 4 2015

  Buna ziua. As dori sa aflu si la ce medic sunt asigurat (imi trebuie pentru dosarul CIM). Exista si vreo alternativa telefonica/online la „La casa de sanatate la biroul unde se dau adeverintele de asigurat in evidenta pacienti apare medicul care va raporteaza”? Multumesc!

 • Răspunde
  Veronica
  septembrie 4 2015

  Cum era de asteptat, portalul CNAS-SIUI nu se incarca de ceva vreme.
  Cum altfel putem afla daca s-au emis cardurile de sanatate?
  Multumesc.

 • Răspunde
  ion
  septembrie 23 2015

  am o fiica ion amelia-viorica lucreaza in bucuresti de 7 ani de zile gradinita de stat si figureaza ca neasigurat,unde sa se intereseze ,pentru ca la gradinita unde lucreaza spune ca a depus declaratia 112 si ca nu este greseala de la ei,are nevoie de trimitere analize de la medicul de familie si nu poate elibera pentru ca figureaza ca neasigurat.

 • Răspunde
  decembrie 9 2015

  BUNA ZIUA CUM AFLU CA SINT ANGAJAT LEGAL

 • Răspunde
  negrila
  ianuarie 20 2016

  vreau sa stiu si eu daca sunt asigurata

 • Răspunde
  alina
  ianuarie 21 2016

  Dar mie imi apare ca sunt asigurata din 08.04.2015 data asta este de cand mi-am schimbat medicul de familie nu de cand sunt angajata, este posibil ca din data asta sa-mi fii platit la stat?

 • Răspunde
  Valentin
  februarie 3 2016

  Buna ziua,

  Am inregistrat-o pe sotia mea co asigurat la serviciul meu incepand cu luna decembrie 2015. Actele necesare au fost inaintate catre ANAf de angajator si dupa 2 saptamani inca nu aparea deloc in sistemul PIAS. Dupa ce am fost la CASMB si au introdus datele a aparut in sistem dar cu mesajul ca nu este asigurata si nu are card emis. Ce trebuie facut ca sa apara asigurata sa se poata duce, in sfarsit, sa se inscrie la un medic de familie?

  Va multumesc!

 • Răspunde
  adina
  februarie 5 2016

  Buna ziua,
  unde trebuie sa merg sa depun acea cerere de card duplicat de sanatate, daca sediul social al angajatorului meu se afla in judetul Timis, eu lucrez la unul din punctele de lucru din Bucuresti, unde se afla si doctorul de familie, iar adresa de pe actul de identitate este in judetul Prahova.
  Multumesc pentru raspuns.

 • Răspunde
  valeriu
  aprilie 27 2016

  buna ziua

  cum e posibil ca un pensionar militar MAPN sa figureze ca neasigurat la medicul de familie , dupa ce ca plateste si acum din pensie contributia la sanatate (si in cei 40 ani de munca) si detine Card de sanatate ; ce trebuie sa fac in acest caz pentru a beneficia de reteta compensata !? multumesc,

 • Răspunde
  Irina
  mai 26 2016

  Foarte la indemana! Asa stim mereu daca ne sunt sau nu platite asivurarile medicale de catre angajator!

 • Răspunde
  marius daniel
  iunie 13 2016

  Cum pot afla daca sunt angajat sau nu?Ca persoana asigurata am aflat dar nu am aflat daca sunt si angajat

 • Răspunde
  Narcisa
  iunie 15 2016

  Buna asi avea si eu o problema…
  De la vastra de 14ani nu mai locuiesc in Romania sunt plecata in afara cum asi putea sa fac sa fiu asigurata in tara?
  Am avut o mica problema aici si am descoperit ca eu nici nu rezult cetateana romanca desu sunt nascita in tara si am fost asigurata dupa mama mea pe cand lucra dansa in fabrici renumite in regula iar acum nici nu rezult…… cum e asa ceva posibil????….
  Multumesc anticipat

 • Răspunde
  Madalina
  iulie 9 2016

  Buna ziua. Mie mi-au pierdut cardul de sanatate cei de la CASMB, ii sun de o saptamana si nu este corect nici un numar. Cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera cardul?

 • Răspunde
  Prenume
  august 30 2016

  Buna ziua, eu nu inteleg sub nicio forma acel captcha, nu se pot face literele mai mari?

  • Răspunde
   florina
   decembrie 9 2016

   Buna seara,daca am medicul in ilfov,dar lucrez in bucuresti unde sunt adigurata la casmb sau casilfov.
   Am fost internata la bucuresti si pe medical mi.a scris ca sunt asigurata casm.
   conteaza asta sau imi poate fii respins medicalul?
   Multumesc

 • Răspunde
  petru
  februarie 7 2017

  De ce apar ca neasigurat ,daca sunt pensionar ¨……

  -

 • Răspunde
  Irina
  iunie 14 2017

  Cat de corecta este aceasta imformatie,datele sunt actualizate in timp real ?Va multumesc!

 • Răspunde
  Mihaela
  iunie 21 2017

  buna ziua,
  cum aflu daca s-a modificat ceva la asigurarea mea medicala gen daca o operatie a fost inregistrata?

 • Răspunde
  Diana
  august 1 2017

  Daca pe site imi arata ca sunt asigurata de ce cei de la casa de asigurari imi spun ca nu pot sa ma gaseasca pt ca sa schimbat numele societatii unde lucrez?

 • Răspunde
  septembrie 9 2017

  Vâ rog o rugâminte sâ mâ ajuta-ţi Sunt in crestere copil cu handicap la ochii cu fetita si in continuare de la 3 la 4 ani Doar problema e ca eu adica mama fetitei apar acum câ sunt neasiguratâ acum de câteva zile poate o lunâ si nu stiu de ce de unde vine problema Am vrut sâ mâ duc la fizioterapie pt câ mi-am rupt mâna si trebuia sâ mâ duc la fizioterapie si acolo apar neasiguratâ doar când am fost internatã si operatâ am fost asiguratâ Doar acum am vrut sã imi schimb medicul de familie aproape unde e fiicâ mea si de acolo am primit si bilet de trimitere de la fosta medic de familie Mi sa spus câ pãnâ atunci sâ nu mã duc la cealaltâ medic de familie dacâ am primit aceea bilet de trimitere acum din data de 1 septembrie fosta medic de familie m-a scos de la ea Acum nici nu pot sã mã scriu la aceasta noua medic de famile cã apar neasiguratâ Nu stiu ce se intamplã Mâ puteti ajuta Multumesc

 • Răspunde
  Andrei
  ianuarie 31 2018

  Buna, sotia mea (in varsta de 20 de ani) provine din sistemul de protectie al copilului si nu este beneficiar al ajutoului social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, dar cu toate acestea ea nu este asigurata, nu i-a fost emis card de sanatate iar in evidenta CNAS apare ca nu a avut niciodata vreo contributie desi ea a avut un loc de munca pana de curand. Cerere de emitere card am facut, a trecut aproape un an si nimic…

 • Răspunde
  Georgiana
  martie 6 2018

  Bună seara am și eu o întrebare eu lucrez din mai 2017 și dacă ca uit sa vad dacă sunt asigurată îmi apare ca sunt din data 30 11 2017 de ce?

 • Răspunde
  Andrei
  mai 28 2018

  Va multumesc!

 • Răspunde
  Duluman
  decembrie 21 2018

  Buna ziua eu la casa de asigurări sunt trecuta precum as fi pe sionara dar sunt salariata și am mereu probleme la medicul de familie cu trimiterile ce ar trebui sa fac sa remedieze problema??

 • Răspunde
  Gabriela
  decembrie 25 2018

  Buna ziua.Cum pot sa obtin cardul de sanatate?sunt asigurata dar nu lam primit nici acum?am depus cereri peste cerei am sunat dar deeaba.

 • Răspunde
  ianuarie 10 2019

  Sunt angajat din 3 Oct 2018 la o noua firma, ei spun ca sunt asigurat dar eu când am întrat online sa vad dacă se plătesc asigurările după mine scrie ca nu se plătesc, ce e de făcut va rog să-mi răspunde-ți

 • Răspunde
  Chiru
  februarie 6 2019

  Buna seara as vrea sa stiu daca sunt asigurata

 • Răspunde
  Silvia
  februarie 9 2019

  Nepotul meu a terminat facultatea la 26 de ani acum are 27 si nu este sistată asigurarea de sanatate .el a crezut ca plătește maică-sa in continuare .Cum trebuie sa procedeze sa se șteargă de la asigurări de sanatate bucuresti.

Scrie un comentariu