24 Martie, 2018

Concediul medical: Cum procedăm atunci când lucrăm la doi angajatori?

Forumul LegeStart este o platformă online dedicată discuţiilor pe diverse domenii (juridic, HR&muncă, fiscalitate etc.) şi, totodată, un loc în care întrebările cititorilor pot primi răspunsuri utile de la specialişti din diverse domenii.

Astăzi, supunem atenţiei cititorilor noştri următoarea situaţie:

Întrebarea cititorului: Am două contracte de muncă — unul cu program de opt ore şi unul cu program de două ore – la două societăţi private diferite, iar eu sunt în concediu medical. Este obligatoriu să prezint CM la ambele societăţi? Menţionez că la societatea cu program de două ore pot lucra şi de acasă, nu mi se solicită prezenţa fizică la birou.


Răspunsul specialistului:

Conform art. 50 lit. b din Codul muncii, contractul de muncă se suspendă de drept pe durata concediului pentru incapacitate temporară de muncă.

De asemenea, conform art. 33 din OUG nr. 158/2005 şi art. 72 din Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005, aprobate prin Ordinul nr. 60/2006, aveţi dreptul la concediu medical şi indemnizaţie de la toţi angajatorii la care sunteţi asigurat.

Medicul va elibera un singur certificat medical. De pe acesta se va face o copie pe care se va scrie “Conform cu originalul” şi se va aplica apoi ştampila unităţii, parafa şi semnătura medicului prescriptor, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de şapte zile.

Consider că trebuie să depuneţi certificatul, respectiv copia de pe certificat la ambii angajatori.

Dacă puteţi lucra la unul dintre aceştia, înseamnă că nu se impunea acordarea unui concediu medical.

Atenţie! Mesajele primite pe Forumul LegeStart sunt oferite în mod gratuit şi voluntar şi nu constituie consultanţă juridică sau de orice altă natură. Dacă decideţi să urmaţi sfaturile primite prin intermediul forumului, vă asumaţi întreaga responsabilitate. Regulamentul forumului este AICI


Ai nevoie de Codul Muncii? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI

comentarii

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Comentarii

 • Răspunde
  Catalin
  august 28 2017

  Buna ziua am doua contracte de munca cu 8 ore fiecare concediul medical se plateste de la fiecare angasator

 • Răspunde
  Catalin
  august 28 2017

  Buna ziua am doua contracte de munca cu 8 ore fiecare concediul medical se plateste de la fiecare angasator in parte sau decat de la unul

Scrie un comentariu