Până la 30 iunie 202, persoanele care desfășoară activități necalificate cu caracter ocazional mai pot cere pentru trei luni la alegere, ajutor Covid de la bugetul de stat o sumă reprezentând 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă.

Actul normativ care reglementează acest ajutor este Ordonanța de urgență nr. 220/2020 privind aplicarea unor măsuri de protecție socială după 1 ianuarie 2021 în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea unor acte normative.

Potrivit actului normativ, articolul 4, alineatul (1) din OUG nr. 132/2020  se modifică şi va avea următorul cuprins:Art. 4. – Pentru persoanele care desfășoară activități necalificate cu caracter ocazional, potrivit prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare zilieri, care își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile prevăzute la 13 din Legea nr. 52/2011, republicată, cu modificările și completările ulterioare, afectate de întreruperea sau restrângerea activității ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pentru o perioadă de 3 luni, la alegerea beneficiarului de lucrări, dar nu mai târziu de 30 iunie 2021, se acordă de la bugetul de stat o sumă reprezentând 35% din remunerația cuvenită zilei de muncă.”

Amintim că, prin Ordinul nr. 1140/2020, în vigoare de la 25 iulie 2020, cei care folosesc serviciile zilierilor trebuie să completeze acest registru zilnic, indiferent de perioada efectivă în care zilierii lucrează pentru ei. În caz contrar sunt este prevăzută amenda de 6.000 de lei.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here