19 August, 2017

Zilele libere de 2 şi 3 mai se recuperează în aprilie. Cine nu beneficiază de această minivacanţă?

În Monitorul Oficial nr. 129 din 11 martie 2013 a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 79/2013 pentru stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai 2013 ca zile libere, pentru salariaţii din sectorul public, aceste zile urmând însă a fi recuperate în avans, în luna aprilie.

Astfel, conform actului normativ, instituțiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 13 aprilie 2013, respectiv 20 aprilie 2013 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 30 aprilie 2013.

Prevederile referitoare la stabilirea zilelor de 2 şi 3 mai ca zile libere nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

O altă categorie care nu beneficiază de această minivacanţă se referă la magistrați şi celelalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 2, respectiv 3 mai 2013, precum şi la participanții în aceste procese.

Totodată, nu se aplică aceste prevederi nici personalului din cadrul Trezoreriei Statului care desfășoară în zilele respective activități stabilite prin ordin emis de Ministerul Finanțelor Publice.

În ceea ce priveşte angajaţii din sectorul privat, dispozițiile hotărârii pot fi aplicate acestora, în măsura în care partenerii sociali stabilesc astfel.

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu