Ordonanța de urgență nr. 220/2020 privind aplicarea unor măsuri de protecție socială după 1 ianuarie 2021 în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit OUG, Alineatul (1) al articolului 82 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 147/2020 se modifică după cum urmează:

Art. 82. –

  • Prevederile prezentei ordonanțe de urgență se aplică până la 30 iunie 2021 și în situația în care prin ordin al ministrului educației se dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line.”

Astfel, de zile libere plătite părinţii vor putea beneficia din ianuarie 2021, până la sfârşitul anului școlar, cu excepţia vacanţelor şi doar dacă va fi suspendată prezenţa fizică în unităţile de învăţământ.

Potrivt OUG 147/2020 de zile libere plătite beneficiază părinților care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a)au copii cu vârsta de până la 12 ani sau au copii cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, înscriși în cadrul unei unități de învățământ sau de educație timpurie antepreșcolară;

b)celălalt părinte nu beneficiază, la rândul său, de zile libere.

Părinţii care lucrează de acasă nu pot beneficia de aceste zile libere plătite.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here