WTIB: Curs de iniţiere în principiile şi regulile fiscalităţii conform Codului fiscal actual

Redacţia
21 iunie 2017 3 min read
World Trade Institute Bucharest (WTIB) organizează un Curs de iniţiere în principiile şi regulile fiscalităţii conform Codului fiscal actual, ce va avea loc pe 23-24 iunie (Partea I) si 30 iunie-1 iulie 2017 (Partea a II-a) la World...

World Trade Institute Bucharest (WTIB) organizează un Curs de iniţiere în principiile şi regulile fiscalităţii conform Codului fiscal actual, ce va avea loc pe 23-24 iunie (Partea I)  si 30 iunie-1 iulie 2017 (Partea a II-a) la World Trade Center, la Hotel Pullman, Bucureşti.

Cui se adresează?

Acest program cu aproximativ 20 ore de instruire este realizat sub forma unui seminar ce vine în întâmpinarea participanților ce își doresc să înțeleagă și să aprofundeze principiile tehnice și regulile fiscale izvorâte din legislația relevantă în cazul spețelor întâlnite în practica de până acum sau a celor care doresc să își îmbunătățească cunoștințele în domeniul fiscalității.

Cursul se adresează deopotrivă persoanelor din managementul companiei, dar și contabililor, directorilor economici sau financiari, persoanelor din mediul economic și juridic, limbajul folosit fiind unul simplu și pe înțelesul tuturor.

Este de asemenea de un real folos celor care sunt în etapa de asimilare și sedimentare a acestor concepte-cheie din mediul economic.

Cine este lectorul?

Colaborator al World Trade Institute de 14 ani, dl. Cristian Rădulescu este lector și speaker la numeroase conferințe și seminarii pe teme de TVA, impozitare și prețuri de transfer.

Domnul Cristian Rădulescu, licențiat al Facultății de Finanțe și Contabilitate a Academiei de Studii Economice din București, are 16 ani de experiență în consultanță fiscală locală și internațională la Taxhouse, Andersen, Ernst & Young și PriceWaterhouseCoopers. Este de asemenea consultant fiscal autorizat de Camera Consultanților Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR și evaluator înregistrat ANEVAR.

Care sunt principalele subiecte dezbătute?

Seminarul are în componență mai multe module separate ce se focalizează pe următoarele aspecte: 

  • principiile fiscalității naționale, europene (Directive UE, Regulamente UE sau cazuri disputate la Curtea Europeană de Justiție) și internaționale (Convenții de evitare a dublei impuneri, Model OECD);
  • impozite directe (impozit pe profit, impozit pe venit, impozit pe veniturile microîntreprinderilor, impozit pe veniturile nerezidenților, impozit pe reprezentanțe, taxe locale, contribuții sociale);
  • impozite indirecte (TVA);
  • alte aspecte relevante de actualitate.

În cadrul seminarului veți regăsi interpretarea principiilor și regulilor fiscale din legislația relevantă precum și prezentarea unor exemple numerice sau studii de caz. 

Pentru fiecare modul în parte este dedicată o secțiune de întrebări și răspunsuri unde se pot dezbate spețele participanților, riscurile practice aferente din punct de vedere fiscal, potențialele soluții existente, etc.

PARTEA I: 23 – 24 iunie 2017

Modulul I – “Impozite Directe” (partea I) – aproximativ 10 ore de instruire practică

Introducere • Principiile fiscalităţii • Definiţii ale principalelor concepte fiscale • Impozit pe profit • Impozit pe venit 

PARTEA a II-a:  30 iunie  1 iulie 2017

Modulul II – “Impozite Directe” (partea II) – aproximativ 5 ore de instruire practică

Impozit pe veniturile microintreprinderilor • Impozit pe veniturile nerezidenţilor • Preţurile de transfer • Taxe locale • Contributii sociale

Modulul III - “TVA” – aproximativ 5 ore de instruire practică

• Introducere • Principiile de TVA • Definiţii ale principalelor concepte de TVA • Reguli privind TVA

Modulul IV - “Speţe ale participanţilor / Întrebări şi răspunsuri”

Program

  • Vineri, 23 iunie, 16:00 – 20:30; Sambata, 24 iunie, 09:00 – 14:30
  • Vineri, 30 iunie, 16:00 – 20:30; Sambata, 1 iulie, 09:00 – 14:30

Persoanele interesate se pot înscrie prin completarea formularului disponibil pe pagina evenimentului. Taxa de instruire este de 220 EURO plus TVA / partea I (23-24 iunie) sau partea II (30 iunie – 1 iulie), respectiv 330 EURO plus TVA (25% reducere) pentru întregul program – Partea I+II, organizatorul acordând discount-uri în funcţie de numărul persoanelor înscrise.

comentarii

Noua platformă de informare juridică dezvoltată de Indaco este aici!

După trei decenii de experiență în dezvoltarea soluțiilor juridice, Indaco Systems prezintă lege6.ro, o nouă platformă guvernată de AI, care se auto-îmbunătățește zilnic

lege6 logo