Nu ştii cui să te adresezi pentru a obţine un permis de muncă în Germania, de exemplu ? Poate ”Portalul UE privind imigraţia” te poate ajuta. Acest portal este un site internet cu informaţii practice pentru resortisanţii străini care sunt interesaţi să se mute în UE. El se adresează şi migranţilor care se află deja pe teritoriul UE şi care ar dori să se mute dintr-un stat membru în altul.  Site-ul ec.europa.eu/immigration oferă informaţii specifice pentru fiecare categorie de migranţi cu privire la procedurile aplicate în materie de migraţie în toate cele 27 de state membre.

 Informaţii utile privind  ”Portalul UE privind imigraţia”

Portalul UE privind imigraţia constituie o importantă sursă de informaţii actualizate şi practice privind procedurile şi politicile în materie de imigraţie existente la nivelul UE şi la nivel naţional. Lucrătorii, cercetătorii, studenţii şi cei care doresc să se alăture familiei lor care se află deja în UE pot găsi pe site informaţii adaptate nevoilor lor cu privire la statul membru în care ar fi interesaţi să se mute.

De asemenea, portalul cuprinde şi linkuri directe către site-urile autorităţilor naţionale în domeniul imigraţiei, iar utilizatorii pot găsi informaţii clare cu privire la drepturile lor. Totodată, ei pot afla de-aici dacă au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul UE.

În acelaşi timp, Portalul UE privind imigraţia explică modalităţile legale de trecere a frontierei înspre UE şi descrie riscurile asociate migraţiei ilegale, de exemplu traficul şi contrabanda.

Migranţii şi potenţialii migranţi pot afla informaţii cu privire la organizaţiile guvernamentale şi neguvernamentale, pe care le pot contacta pentru a solicita asistenţă.  În plus, organizaţiile de sprijinire a migranţilor, precum şi autorităţile din domeniul imigraţiei, serviciile de ocupare a forţei de muncă şi cadrele universitare pot, la rândul lor, beneficia de informaţiile detaliate accesibile prin intermediul acestui site.

Pentru crearea acestui portal al UE privind imigraţia, Comisia a desfăşurat un vast proces de consultare, la care au participat organizaţii de sprijinire a migranţilor, sindicate, asociaţii patronale şi grupări cu caracter religios din ţările de origine, de tranzit şi de destinaţie.

Portalul UE privind imigraţia este accesibil în limbile engleză şi franceză la adresa: http://ec.europa.eu/immigration/

 Sursa: Reprezentanţa Comisiei Europene în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here