Pentru a marca ziua Europei, Institutul European pentru Democraţie Participativă – Qvorum oferă publicului din România o ocazie deosebită de a afla cum funcţionează, în practică, Uniunea Europeană de astăzi.
 
Institutul Qvorum organizează o sesiune specială de pregătire a tinerilor români care doresc să lucreze în afacerile europene. În cadrul acestui eveniment, participanţii vor primi informaţii mai puţin accesibile publicului larg, privind felul cum funcţionează în practică instituţiile Uniunii Europene, organizaţiile mediului privat reprezentate la Bruxelles, precum şi oportunităţile de stagii şi joburi în cadrul acestora.
Evenimentul, care va avea loc în data de 10 mai, în Bucureşti, se adresează absolvenţilor şi studenţilor, tinerilor angajaţi din mediul privat şi cel public care interacţioneaza sau care vor interacţiona, în activitatea profesională, cu procesul decizional european.
La finalul trainingului, beneficiarii vor deţine cunoştinţe privind:
• atribuţiile şi structura principalelor instituţii europene;
• tipurile de acte şi traseul legislativ european;
• actorii politici aflaţi la Bruxelles şi raporturile de putere dintre ei;
• grupurile de interese şi practicile de lobby la nivel European;
• oportunităţile de lucru şi stagii la Bruxelles.
Pentru participarea la acest eveniment, până la 25 aprilie trebuie să vă trimiteţi CV-ul, acesta constituind criteriul de selecţie pentru cei 25 de participanţi – office@qvorum.ro.

Sursa: Eurodesk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here