Vrei să ajungi parlamentar? Vrei să cunoşti care sunt rolul şi funcţiile Parlamentului? Asociaţia Pro Democratia cu sprijinul Camerei Deputaţilor şi al Fundatiei Konrad Adenauer Stiftung te provoacă la o simulare a Parlamentului României, în perioada 17-19 mai 2013.

Asociaţia Pro Democraţia (APD) în parteneriat cu Camera Deputaţilor organizează, la Palatul Parlamentului, în perioada 17-19 mai 2013, Parlamentul Tinerilor ediţia a V-a, o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen.

Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să ofere tinerilor posibilitatea înţelegerii importanţei, rolului şi funcţiilor Parlamentului în cadrul celorlalte instituţii democratice, familiarizarea cu doctrinele partidelor politice parlamentare, oferirea unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezintă în mod real activitatea parlamentară.

Evenimentul se adresează tinerilor liceeni (majori) şi studenti cu vârsta de cel mult 23 de ani (85 de persoane).

Tinerii care doresc să participe la acest eveniment pot aplica prin completarea formularului de înscriere, care trebuie trimis alături de un curriculum vitae şi un proiect legislativ. Documentele vor fi trimise doar în format electronic la adresa de e-mail apd@apd.ro până la data de 25 aprilie 2013, ora 23:59.

Selecţia candidaţilor se va face în functie de punctajul obţinut pe baza CV-ului şi a proiectului legislativ pe care tinerii trebuie să îl propună în momentul înscrierii la eveniment, pe tematicile de mai jos, conform activităţii următoarelor Comisii Parlamentare ale Camerei Deputaţilor:

– Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale;

– Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport;

– Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi;

– Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

Evenimentul face parte din seria Educaţie pentru Democraţie, implementat de Asociaţia Pro Democraţia şi finantat de Konrad Adenauer Stiftung.

APD va asigura participanţilor masa, iar pentru persoanele din afara Bucureştiului organizatorii vor asigura cazarea şi transportul.
Pentru mai multe informaţii: iuliana.iliescu@apd.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here