Prin Legea Învățământului Preuniversitar nr. 198/2023, a fost instituit programul național „Vouchere culturale pentru elevi”. Potrivit noilor reglementări, elevilor de gimnaziu și liceu li se va acorda un voucher, pentru a participa la diverse evenimente culturale.

Scopul acestui program național este să promoveze cultura națională și universală în comunitatea școlară. Elevii vor primi vouchere sub formă de carduri reutilizabile, fiecare în valoare de 250 de lei.

Potrivit legii, acești bani pot fi folosiți pentru a participa la diverse activități și evenimente culturale, cum ar fi concerte, intrări în muzee, achiziționarea de cărți sau excursii cu tematici culturale sau istorice.

Regulile specifice privind implementarea programului vor fi stabilite în viitor printr-o hotărâre de Guvern. Chiar dacă Legea nr. 198/2023 nu oferă detalii precise cu privire la desfășurarea programului, ea conturează etapele implementării acestuia.

Astfel, prevederile referitoare la programul național „Vouchere culturale pentru elevi” vor fi introduse treptat, începând cu anul școlar 2024-2025, conform următorului calendar:

  • În anul școlar 2024-2025, beneficiarii vor fi elevii din clasa a XII-a;
  • În anul școlar 2025-2026, beneficiarii vor fi elevii din clasele a IX-a și a XII-a;
  • În anul școlar 2026-2027, beneficiarii vor fi elevii din clasele a V-a, a IX-a și a XII-a.

Acest program vine în sprijinul unei inițiative bine gestionate. Până la sfârșitul anului școlar 2026-2027, Ministerul Educației va efectua o analiză a impactului programului național. Pe baza rezultatelor, se va lua o decizie în ceea ce privește continuarea și extinderea programului, începând cu anul școlar 2028-2029.

Vezi aici Legea Învățământului Preuniversitar

Vezi aici alte articole despre elevi

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here