Conform anunțului făcut de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, virarea banilor pe cardurile sociale va începe de marți, 20 februarie. Suma totală de 132.918.895 de lei urmează să fie distribuită în această lună.

Venitul Minim de Incluziune a înlocuit venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei și a devenit funcțional începând cu 1 ianuarie 2024.

Programul Venitului Minim de Incluziune are scopul de a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să facă față mai ușor dificultăților financiare. Acesta încurajează accesul la educație și sprijină integrarea pe piața muncii.

Calendarul plăților pentru cei 209.856 de beneficiari înregistrați este următorul: pe data de 20 februarie vor fi creditați cei care au optat pentru primirea banilor pe card, iar în ultima decadă a lunii (22-29 februarie) se va efectua plata prin mandat poștal, conform înțelegerii cu Poșta Română.

Valoarea totală ce va fi distribuită către beneficiarilor, în cursul acestei luni, se ridică la 132.918.895 de lei.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a precizat că, în 2024, plata se va face în 6 tranșe, fiecare de câte 250 de lei, cu următoarea alimentare a cardurilor sociale planificată pentru luna aprilie.

Se estimează că aproximativ 2,5 milioane de cetățeni vor beneficia de aceste carduri sociale pentru alimente și mese calde.

Vezi aici OUG 63/2022

Vezi aici alte articole despre cardurile sociale

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here