Unul dintre cele mai citite şi căutate subiecte pe site-ul nostru îl constituie cel referitor la actele necesare pentru schimbarea permisului auto. În cazul în care aţi ratat materialul publicat în numărul anterior al Revistei Legestart, vă invităm să descoperiţi aici informaţii importante, actualizate pentru 2017. Desigur, am realizat şi un clip video publicat pe canalul nostru de Youtube, în care sunt sintetizate aspectele de bază şi pe care vă invităm să îl vizionaţi în continuare.

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.
 

Când trebuie să îmi schimb permisul auto?

Există două situaţii în care informaţiile din acest material vă vor fi mai mult decât utile:

 • atunci când permisul auto urmează să îşi piardă valabilitatea/deja a expirat;
 • atunci când aveţi nevoie de un duplicat, întrucât aţi pierdut originalul, v-a fost furat, deteriorat sau v-aţi schimbat numele.

În oricare dintre aceste situaţii v-aţi afla, trebuie să ştiţi că eliberarea unui nou permis de conducere se face doar dacă prezentaţi o serie de documente, listă pe care ar fi indicat să o cunoaşteţi de dinainte, pentru a nu face mai multe drumuri decât este necesar.

Potrivit Ordinului MAI nr. 123/2013, cererea şi actele prezentate în continuare se depun personal de către titular la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.

Excepţie fac persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în România şi se află temporar în străinătate. În cazul acestora, cererea poate fi depusă prin mandatar, împuternicit prin procură specială autentificată de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. Procura poate fi autentificată şi de autorităţile străine, caz în care trebuie să îndeplinească condiţiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila conform Convenţiei cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine

De ce acte am nevoie pentru schimbarea permisului auto?

1. Cerere-tip

În mod normal, cererea se completează informatic la ghişeu și vi se înmânează pentru a o semna și pentru a completa informațiile privind fișa medicală și dovada plății contravalorii permisului de conducere.

2. Actul de identitate

Prezentaţi-l în original şi copie – originalul vi se va înapoia după confruntarea copiei cu acesta. În cazul cererilor depuse prin mandatar (vă aflaţi temporar în străinătate şi împuterniciţi altă persoană să vă schimbe permisul), este necesară doar copia după actul dumneavoastră de identitate + procura specială şi actul de identitate al mandatarului, în original şi copie.

3. Dovada plăţii taxei aferente

Taxa aferentă eliberării permisului de conducere este în valoare de 68 de lei.

4. Fişa medicală*

Documentul emis de o unitate medicală autorizată, din care rezultă că sunteţi apţi medical să conduceţi autovehicule din categoria pentru care solicitaţi eliberarea permisului de conducere trebuie adus NUMAI pentru permise cu o nouă valabilitate (adică doar pentru înlocuirea celui expirat, nu şi pentru eliberarea duplicatului, în cazul pierderii, deteriorării, furtului ori schimbării numelui).

5. Permisul de conducere*

Evident, este vorba despre situaţiile în care acesta se mai află la dumneavoastă, nu despre cele care presupun furtul ori pierderea lui.

6.  Două fotografii color recente, în format 35 x 38,5 mm*

Sunt necesare DOAR DACĂ trimiteţi prin mandatar sau dacă depuneţi cererea la alt serviciu public comunitar decât cel de la domiciliu.

Atenţie! Conducerea unui autovehicul cu permis auto a cărui valabilitate a expirat se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III a de sancţiuni, de la 6 la 8 puncte-amendă, respectiv de la 870 până la 1160 de lei.

comentarii

153 COMENTARII

 1. Taxa pentru permis nu a fost eliminata? Am citi pe net ca de la 1 februarie a fost eliminata dar nu specifica daca a fost eliminata pentru preschimbarea permisului. Ma puteti lamuri cu acesta problema? Multumesc.

 2. Buna ziua.Inainte sa ma pierd in marea de informatii de pe net,va intreb pe dvs ca sunteti in cunostinta de cauza.Daca permisul este pierdut,trebuie adusa foaie de la sectia de politie ca fiind decalar pierdut?? Si mai trebuie fisa medicala? Multumesc mult

  • Buna ziua,
   Potrivit Ordinului MAI nr. 123/2013, fisa medicala trebuie adusa NUMAI pentru permise cu o nouă valabilitate (adică doar pentru înlocuirea celui expirat, nu şi pentru eliberarea duplicatului – pierdere, deteriorare, furt sau schimbarea numelui).
   In momentul in care veti completa cererea-tip de schimbare a permisului (la serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor), aveti o sectiune in care declarati pe propria raspundere ca permisul a fost pierdut/furat/retinut.

  • Buna ziua,
   Potrivit OUG nr. 41/2016, plata taxei pentru permisul auto se poate face in numerar (la casieria unitatii Trezoreriei Statului, la ghiseul serviciului publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din orasul dvs.) sau online in sistem internet banking, prin virament catre contul unic deschis de prefectura, cont ce ar trebui afisat pe pagina web a acestei institutii. De exemplu, pentru Bucuresti, gasiti pe pagina de internet a institutiei contul pentru plata online si alte informatii de ajutor – http://www.prefecturabucuresti.ro/?d=serviciu_permise&p=taxe_permise. Pentru alte orase, cautati pe internet pagina prefecturii respective, care ar trebui sa contina acelasi tip de informatii.

 3. Buna ziua .am si eu o intrebare daca ma casatoresc .am.vazut trebuie schimbat permisul …dar mai fac din nou analizele oftalmologie.etc? Mai dau iar banii?

  • Potrivit Ordinului MAI nr. 123/2013, este necesar documentul emis de o unitate medicală autorizată, numai în cazul permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, înainte sau după data expirării acestuia (art. 3, alin. 1, lit. d). Din interepretarea actului normativ, se intelege ca fisa medicala (implicit analizele aferente) nu este solicitata la schimbarea permisului in cazul schimbarii numelui, atat timp cat termenul de valabilitate al noului permis va fi acelasi cu cel al permisului anterior. Va recomand sa solicitati informatii suplimentare in acest sens la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din orasul dvs.

 4. Buna seara!Taxa de 68 lei poate fi platita si la CEC? M-am programat online la Pipera si m-au programat la ora 19:50 si nu stiu daca mai pot plati acolo la ora aia!Mi-e sa nu raman cu taxa neplatita si sa ma cheme in alta zi!

 5. Buna ziua
  Pe fisa medicala facuta in vederea preschimbarii permisului care urmeaza sa expire, figureaza datele din cartea de identitate actuala, pe care urmeaza sa o schimb zilele acestea intrucat mi-am schimbat domiciliul. Cand merg sa depun actele pentru permis va fi o problema ca nu vor corespunde datele din noua carte de identitate cu cele de pe fisa medicala?
  Multumesc

  • Bună ziua,
   Este o situaţie specială şi singulară pe care vă recomand să o clarificaţi printr-o întrebare prealabilă la serviciul public comunitar unde urmează să mergeţi pentru schimbarea permisului. În mod normal, nu ar trebui să fie afectată valabilitatea fişei medicale.

  • În Ordinul MAI nr. 123/2013 privind condiţiile de eliberare a permisului nou/ duplicatului, nu este precizat un termen pe care trebuie să îl respectaţi, DAR dacă nu îl schimbaţi în timp util şi conduceţi cu un permis expirat, riscaţi de la 6 la 8 puncte de amendă. Aşadar, dacă doriţi să conduceţi „neîntrerupt” , schimbaţi-l înainte de expirare.

 6. Buna ziua!

  Imi expira permisul pe 14 Aprilie 2017. Am domiciliu stabil in Constanta. Deoarece nu pot ajunge in localitatea de domiciliu pana la data respectiva (lucrez in strainatate), pot solicita preschimbarea/reinnoirea permisului in Rm. Valcea sau in orice alta localitate diferita de cea de domiciliu?

  Va multumesc respectuos si anticipat pentru raspuns!

 7. NU mai este necesara CEREREA.
  Singurele documente necesare sunt:
  1. CI;
  2. Permis vechi/de schimbat;
  3. Dovada plata 68 ron (Posta fiind ce mai fezabila cu comision 5 lei; CEC nu se mai accepta; internet banking sau OP cu probleme fiindca se va verifica in cateva zile daca ati platit;
  4. Fisa medicala de la un centru acreditat.

  La pct. 4, trebuie stiut ca preturile varisza de la 150 la 210 ron.

  UPDATE FACUT PE 22.03.2017

 8. Buna ziua, in Septembrie 2017 imi va expira permisul auto. Eu locuies in strainatate insa o sa ajung in concediu in luna Mai, pot sa imi schimb permisul atunci sau este prea devreme 🙂 ? Multumesc!

 9. Bună ziua.
  Duplicatul eliberat în cazul pierderii sau furtului va avea aceiași valabilitate ca și permisul pierdut sau se modifică valabilitatea din nou la 10 ani ?

 10. Buna seara!
  Va rog frumos, doua lamuriri, daca se poate:
  1. Permisul imi expira peste circa 11 luni. Dar doresc sa-l innoiesc acum (dupa sarbatori), pentru ca si parintii mei si-l reinnoiesc. Deci sa mergem toti 3 peste tot unde este necesar. Credeti ca voi intampina refuz la Politie, pentru ca mai este destul de mult timp pana la expirare?
  2. As dori sa-mi fac in particular poza, pentru a iesi mai reusita (in costum). Apoi sa merg cu ea (sau cu ele, ca se cer 2) la Politie. Ma refer la sediul Politiei de la mine din oras, nu imi preschimb permisul aflandu-ma „in deplasare”. Cei de la Politie sunt obligati sa-mi accepte cele 2 poze cu care vin sau nu (caz in care imi vor face ei acolo o poza in graba)?
  Multumesc mult!

 11. Buna seara!
  La cat timp dupa schimbarea CI dupa casatorie trebuie schimbat si permisul de conducere? Exista vreun termen limita? Se poate primi amenda daca am CI pe numele nou si permisul pe numele vechi? Mentionez ca este in termen de valabilitate iar CI a fost schimbata in ianuarie. Multumesc!

 12. Cristos a înviat! Am o nelămurire pe care nu reusesc sa o deslusesc exact in marea de informatii de pe net.Am permisul expirat de 3 ani..As putea cere eliberarea unui nou permis prin mail sau doar personal la ghisesu? Si ce socumente sunt necesare?Multumesc.

 13. Bună ziua!
  Am permisul expirat în decembrie 2015 și acum vreau sa mi-l reînnoiesc. Pot fi pusă sa plătesc amenda ? Precizez ca nu am condus niciodata.
  Va mulțumesc !

 14. Daca permisul meu expira pe 16 mai 2017dar eu mi-am schimbat adresa si trebuie sa schimb si permisul. Mai este necesara fisa medicala daca schimb permisul acum pe motiv de schimbare adresa?va mulțumesc

 15. Buna ziua,
  Tatalui meu ii expira permisul in august 2017 si el va implini 83 de ani in octombrie.
  I se mai poate preschimba permisul la aceasta varsta? (presupunand ca analizele medicale sunt OK). Este stipulat pe undeva vreo limita de varsta pentru permis auto?
  Multumesc!

 16. Buna ziua! Am permisul din anul 1989, categoriile B,C,E, timp in care nu am condus si nu am preschibat permisul. Intrebarea mea este daca pentru preschimbare este nevoie de un nou examen sau doar actele enumerate mai sus? si a doua intrebare: pot renunta la categoriile C si E?

 17. La IPJ PRAHOVA – sediul de pe strada Vasile Lupu din Ploiesti, este o situatie de cosmar; pentru a avea acces in cladirea unde se afla birourile pentru deservirea publicului, trebuie sa te inscrii in prealabil pe liste de ordine aflate la intrare, unde sute de oameni asteapta in umilinta degradanta sa le vina randul sa intre, daca au noroc, in acea zi. Capacitatea de procesare a documentelor de catre personalul de deservire fiind limitata la mult mai putin decat puhoiul de solicitanti de-afara, riscul de a fi pierdut ziua este foarte mare… Ca este vorba de permise sau certificate de inmatriculare, situatia este identica. Dezinteresul autoritatilor fata de aceasta situatie este vizibil si sfidator la adresa tuturor celor care rabda cu stoicism si se calca in picioare pentru a fi in legalitate. Se cere respectarea legii insa nu se creeaza conditiile si cadrul optim si civilizat ca acest lucru sa se intample. Este rusinos pentru o tara europeana din secolul XXI. Poate aude cineva caruia, intr-adevar, ii pasa…!

 18. Buna seara eu am luat cat b in 2004 și în 2011 am luat c,ce pe spate nu scrie data expirării dar valabilitatea este până în 2021 in Germania nu-mi da voie nb sa lucrez pe camion menționând că nu este valabil au spus că c,ce este valabil numai 5 ani daca cineva știe sau este in aceeași situație va rog sa .a ajute

 19. Buna ziua! locuiesc in alt județ decât cel pe care am adresa in buletin. Pentru prelungirea valabilitătii permisului de conducere este de ajuns o viza de flotant pe adresa actuala pentru a nu ma deplasa la adresa de origine?

 20. Buna ziua !
  Tatal meu implineste peste un an varsta de 70 ani . Trebuie sa isi schimbe permisul chiar daca acesta nu expira ? Este un prag de varsta la care trebuie sa schimbi permisul sau trebuie efectuate vizite medicale ?
  Multumesc .

 21. Bună ziua ! Am observat cu stupoare ca la rezervare on-line calendarul e ocupat pana la sfârșitul lunii iunie deși permisul îmi expira la sfarsitul lunii mai…ce se poate face în acest caz…!?

 22. Buna ziua eu si sotul meu locuim in danemarca si in luna martie ni sa furat masina cu tot cu portofelul sotului unde avea actele de romania si permisul .A fost la ambasada i sa dat un document in care sa poata calatori pana in Romania .Ajuns in Romania si.a facut buletinul si a fost si la Serviciul de Permise si inmatriculari Iasi pentru asi face altul insa cei de la Informatii iau spus ca ii trebuie programare altfel nu il poate ajuta iar programarile se fac cu 2 luni inainte acum el trebuie sa vina de urgenta inapoi la munk ca risca sa isi piarda locul de munca pentru ca a stat 2 saptamani sa isi faca buletinul .cum ar putea rezolva problema cu permisul ??Multumesc

 23. Buna ziua,

  In Iunie 2017 imi va expira permisul de conducere pentru categoria B.
  In 2007, avand resedinta in Spania, la expirarea permisului (original emis in 1997), autoritatile spaniole mi-au emis un nou permis de conducere. Cel care expira acum este permisul emis de autoritatile spaniole.
  La reinnoirea permisului imi vor cere traducere dupa acest act sau este suficient faptul ca figurez in baza de date cu un permis valid?
  In cazul in care este nevoie de traducerea permisului spaniol, ar fi mai bine sa-l declar pierdut?

  Cu stima.

 24. PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP LOCOMOTOR CU MASINA ADAPTATA UNDE POT FACE FISA MEDICALA PENTRU
  PRESCHIMBARE PERMIS AUTO. SUNT DIN SIGHISOARA – MURES. O CLINICA AUTORIZATA

 25. Buna ziua. Stiti cumva daca se poate undeva contesta fisa medicala? Este ridicola de-a dreptul. Se cer consultatii interne, VDRL, chirurgie, obstetrica ginecologie… :)). Stiu ca nu se fac, se iau doar banii ptr aceste consultatii, Dar totusi, cred ca ar fi cazul sa schimbam ceva. Medicul de familie, un consult oftalmologic si eventual cardiologic ar fi suficient. Stiti cumva unde am putea veni cu aceste propuneri? Daca tot ne civilizam si noi… Multumesc.

  • Nu e musai sa platesti amenda inainte dar … nu vei scapa de plata ei. Tot va trebui sa o platesti odata … Si daca n-ai platit-o in 48 de ore redusa la jumate … vei fi nevoit sa o platesti intreaga !!!

 26. Am permisul expirat si vin in tara sa depun documentele pentru preschimbare, dar am nevoie de el imediat deoarece in doua zile de la depunerea documentelor vreau sa plec in vacanta in Grecia. Credeti ca e posibil?

 27. Buna ziua ,
  M-au programat tocmai pe 31 iulie pt depunere acte preschimbare permis …….Despre ce cerere tip e vorba …..ca nu o gasesc .

  Cu respect ,
  Daniel

 28. Buna ziua! Eu am permis categ. B din 1999, l-am schimbat o data in 2009, in 2019 trebuie sa-l presschimb a doua oara, intre timp in 2016 am obtinut categ. C si C+E, cum precedez in 2019 ca anul trecut am vazut ca nu a reanoit automat categ. B, problema este ca eu am obtinut atestatul si cardul tahograf pe acest permis, mie mi se parea normal ca o data facuta fisa medicala pt C. si E. sa prelungeasca automat si pt. B, d- voastra cum vedeti lucrurile?! Multumescx

 29. Buna seara ! As dori sa va intreb daca permisul meu se expira in octombrie si eu faca viza medicala in alt oras pot sa schimb permisul in orasul in care voi locui apoi ,adica altul decat cel in care efectuez medicalul?
  Va multumesc.

 30. Buna ziua!anul acesta mi-am schimbat numele ,am inteles ca trebuie schimbat si permisul,permisul expira la anul! cand il schimb valabilitatea lui este tot pana la anul sau 10ani?multumesc

 31. Buna ziua, imi puteti spune daca in sediul din Pipera se poate schimba permisul de conducere pentru un alt judet (avand domiciliul in PH)? Se poate schimba permisul cu cateva zile inainte de expirare?
  Multumesc!

 32. Permisul meu expira in 27 iulie 2017, dar inca din luna iunie nu am putut sa ma programez decat pe 21 august cel mai devreme. Pot circula in aceasta perioada(28.07-21.08) pe baza programarii tiparite?
  Multumesc.

 33. Bună ziua,
  Este valabilă Fișa de Aptitudine eliberată de Medicina Muncii în care se specifică „Apt să conducă mașina instituției”? Ca să nu mai fac încă o dată aceleași analize pe care le-am făcut acum o săptămînă.
  Mulțumesc!

  • NU E ACELASI LUCRU. FISA DE APTITUDINE PT MEDICINA MUNCII ESTE OK DOAR PENTRU LA SERVICI, FISA MEDICALA PRESCHIMBARE PERMIS CONTINE 6 SPECIALITATI MEDICALE: ORL, OFTALMOLOGIE, NEUROLOGIE, PSIHIATRIE, MEDICINA INTERNA, ORTOPEDIE SI SE EFECTUEAZA LA O UNITATE MEDICALA AUTORIZATA.

 34. Am si eu cateva intrebari care asteapta raspunsuri. In ce cazuri de boli nu se mai prelungeste permisul de conducere? Daca sunt bolnav din nastere de tahicardie se poate prelungi permisul de conducere? De asemnea daca sunt diagnosticat cu panica si iau doar anxiar de 1 mg pe zi? Si am avut in 2006 o criza de epilepsie dar de atunci nu s-a mai repetat.Va mai pot spune ca am 9000 km pe Bucuresti (in oras), fara accidente. La fel am vreo 10.000 km pe sosele chiar si pe autostrazi, de asemenea fara accidente. Va multumesc pentru raspunsuri.

  • Vreau sa mai spun ca medicul de familie nu mi-a dat aviz favorabil de prelungirea permisului auto motivand ca intra in puscarie. I-am aratat fisa medicala si nu a dorit sa-mi scrie pe ea apt sau inapt de a conduce autovehicule. Adica nu mi s-a spus clar pentru ce fapt nu mi se pune stampila si semnatura de la medicul de familie. Se poate face fisa medicala la orice medic sau numai la cel de familie? Va multumesc.

 35. Buna ziua
  acum 7 ani mi-am preschimbat permisul romanesc in permis auto britanic.
  Intre timp permisul britanic mi-a fost suspendat in Anglia pana la data de 1 Decembrie.
  Din ce stiu permisul meu figureaza in Romania ca fiind expirat.
  As putea sa-mi scot din nou permisul romanesc si sa conduc doar in Europa sau nu?
  Pentru ca asa mi s-a spus de catre autoritatile britanice, dar ca ramane la latitudinea autoritatilor romanesti.
  Multumesc

 36. Buna ziua,
  Va rog frumos, am nevoie urgent de raspuns sa nu fac drumuri degeaba.
  Pentru schimbarea permisului la 10 ani este nevoie de fisa medicala completa cu toate analizele si investigatiile, ca la obtinerea initiala a permisului, sau este suficienta o fisa / adeverinta de la medicul de familie din care sa rezulte ca sunt apta pentru conducere autovehicule ? Am intrebat medicul de familie la telefon si a zis ca este suficienta adeverinta d-sei.
  Multumesc anticipat ptr raspuns.

 37. Permisul cat B a expirat in 2011 dar nu l-am mai renoit pt ca nu am ce sa conduc.

  Pot sta cu el asa expirat fara sa il renoiesc pt ca nu am ce sa conduc si poate in viitor sau trebuie neaparat renoit?

 38. Buna ziua .
  Am pierdut permisul de conducere !
  Imi pute-ți spune va rog de ce acte am nevoie si in cat timp îmi va fi trimis dupa depunerea actelor ? Va fi duplicat la cel vechi ? Sunt sofer profesionist si seria este trecuta pe cardul tahograf si atestatele pt transport marfa !

  Mulțumesc

 39. Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca taxa pentru preschimbarea permisului expirat se poate face si la sediul din Pipera.
  Multumesc anticipat

 40. La mine i un caz încâlcit rău. Nu mai găsesc permisul de conducere care oricum era expirat de 2 ani și neactualizat numele după căsătorie. Acum sunt nevoita sa conduc. Cum sa procedez? Unde ma încadrez? Dau iar examen? Mulțumesc.

 41. Salutare am si eu o intrebare revin in tara dupa.o.lerioada de 4 ani si trebuie sa schimb permisul auto mentionez ca permisul a fost luat in tara dar cum este in toate tarile legea a trebuit sa il schimb , ok am inteles ca am nevoie de o autentificare de la politie din elvetia ca de aceasta tara este vorba pe care o am , analize medicale mai sunt obligatori , si ce documente mai
  sunt nevoie multumesc

 42. Buna ziua, o întrebare cu expirarea permisului de conducere, trebuie sa merg sa iau si adeverință de la medicul de familie, si după care sa merg la un centru acreditat Penteu fisa medicala.

  • Bună ziua. Exista și varianta în care dați niște declarații pe proprie răspundere ca nu aveți boli cronice, neuropsihice și se închide fisa medicala fără adeverință de la medicul de familie.

 43. Buna ziua……am si eu o intrebare cand m.am inscris la scoala de soferi aveam numele de fata intre timp m.am casatorit iar permisul mi.am venit pe numele de fata nu pe cel me care il port acum…..imi puteti spune va rog frumos daca este o perioada anume in care trebui sa.l schimb de pe numele de fata pe cel pe care il port acum si ce acte imi trebuie va rog frumos?????

 44. Buna ziua,
  Am pierdut permisul de conducere in luna sept 2017. Am trimis email cu cerere tip completata, copie BI si confirmare electronica plata taxa 68 lei prin Internet banking la adresa:
  permise.bucuresti@mai.gov.ro in data de 18 Septembrie 2017.
  Va rog sa imi spuneti daca duplicatul mi se va trimite prin posta sau nu. In cazul in care nu este posibil in cat timp il pot ridica si de unde.
  Multumesc.

 45. Buna ziua,
  Cum pot prelungi valabilitatea permisului auto daca acesta este retinut la politie de 4 ani deoarece am un proces pe rol pentru vatamare corporala din culpa? Mentionez ca circul cu dovada inlocuitoare in tot acest timp.In astfel de cazuri se poate prelungi valabilitatea lui cu toate actele si fisa mdicala sau dupa data de expirare nu mai pot circula deloc pana la pronuntarea sentintei ? Multumesc

 46. Văzâ-nd că m-am transferat recent în România. Pentru preschimbarea permisului auto italian – român 09/04/2013 – 19/07/2023.
  Întrebare: este necesara o alta vizita medicală din moment ce permisul este încă valabil?
  Văzâ-nd prețurile ptr preschimbare plus din nou o alta vizita la o diferența numai de 4 ani 8 luni mi se pare exagerat și absurd.
  As dori cu amabilitate un răspuns, mulțumesc.

  Fişa medicală*

  Documentul emis de o unitate medicală autorizată, din care rezultă că sunteţi apţi medical să conduceţi autovehicule din categoria pentru care solicitaţi eliberarea permisului de conducere trebuie adus NUMAI pentru permise cu o nouă valabilitate (adică doar pentru înlocuirea celui expirat, nu şi pentru eliberarea duplicatului, în cazul pierderii, deteriorării, furtului ori schimbării numelui).

 47. RECOMAND CA SI UNITATE MEDICALA AUTORIZATA SI EFICIENTA PENTRU FISA MEDICALA PRESCHIMBARE PERMIS AUTO SA MERGETI LA STANDARD MED. Eu acolo am facut fisa si am fost foarte multumita.
  PRET F BUN – 125 RON
  ELIBERARE PE LOC – O ORA SI SCAPI
  FORMULARE TOATE ACOLO
  E PE Bd Carol nr 45, langa Biserica Armeneasca

 48. Buna ziua,
  Astazi 22.11.2017 mi-am facut programare online pentru schimbare permis ce expira pe 25.11.2017. Loc liber am gasit tocmai pe 28.12.2017. Se considera permisul expirat si trebuie sa fac sau nu fisa medicala? In perioada 25.11 – 28.12.2017 inteleg ca nu am drept de condus?
  Multumesc!

 49. Buna seara,
  Am schimbat permisul auto in luna septembrie si as dori sa fac cateva recomandari celor care urmeaza sa-si schimbe permisul:
  1) pentru a obtine fisa medicala (aprox. 150 lei) trebuie sa luati de la medicul de familie o dovada ca nu sunteti inscrisi in lista persoanelor cu boli psihice;
  2) pentru Bucuresti si Ilfov, urcati la etajul 1, luati un bon de ordine de la tonomat pentru preschimbarea permisului;
  3) dosarul trebuie sa co tina fisa medicala, permisul auto in original si copia buletinului;
  4) plata permisului (68 lei), dosarul si pozele se vor efectua la ghiseul ce corespunde bonului de ordine;
  5) nu platiti prin mobile banking sau alte forme ci doar la ghiseu! Altfel va trebui sa asteptati verificarea transferului si nu veti mai putea lua permisul in aceeasi zi;
  6) In cazul in care ati facut plata prin online banking mergeti dupa 4-5 zile si ridicati permisul.
  Sper sa fie util comentariul meu. Numai bine!

 50. Buna ziua,fica mea are permis de conducere obtinut in USA,stat Florida.
  Acum locuieste in craiova din 2014iar permisul din state expira in sept 2018.
  Pentru preschimbare s_a interesat la serviciul de permise …problema ivita este ca trebuie sa trimita
  in america un formular si sa plateasca o taxa dar nu are un cont de banca unde sa depuna acesti bani.
  Daca a_ti mai avut un caz similar ,va rog sa ne explicati care sunt pasii de facut pentru schimbarea
  unui permis auto obtinut in USA.Multumesc!

 51. Buna ziua, in luna februarie imi expira permisul de conducere si as vrea sa sa stiu daca analizele medicale periodice sunt valabile ptr schimbarea permisului .Mentionez ca acestea sunt valabile pana in luna aprilie .

  Multumesc anticipat.

 52. Buna seara. Am niste mici intrebari : Pentru obtinerea cererii tip, pentru preschimbarea permisului de conducere am nevoie de programare? Si daca pot plati taxa pt p.c. inainte de a obtine cererea tip? Sau doar cu cererea tip pot merge sa platesc taxa?
  Multumesc

 53. Buna ziua.Va rog frumos sa-mi acordati si mie un raspuns.Sotul meu are cetatenie romano-americana cu rezidenta stabila in Romania.Pe data de 18 sept.a.c.am facut programare online la spcrpciv_bt@prefecturabotosani.ro. unde are domiciliul.A fost programat pe data de 13.11.2017,orele 14;40,pe numele Galan Viorel. ptr.preschibarea permisului auto emis de USA.Permisul a expirat pe data de 30 septembrie.La data programarii a fost refuzat spunand ca,carnetul este expirat.
  Ce trebuie facut in acest caz,se mai face odata scoala,sotul conduce de 30 de ani.A fost plecat din tara din anul 1988.In Romania nu a avut niciodata carnet.Multumesc anticipat

 54. Am permisul suspendat in Austria, dar nu stiu pe ce perioada,un roman in aceeas situatie a declarat permisul pierdut in Romania a fost inlocuit ( e o varianta mai simpa pentru mine Da sau Nu? Pot simplifica lucrurile asa sa mint? )

 55. Buna seara! Am si eu o intrebare daca imi puteti raspunde va rog, Permisul imi expira la finele lui ianuarie, am facut programare si am fost pus in data de 9.03.2018, si e un pic cam tarziu pentru mine. As putea schimba permisul in alt judet decat in cel din domiciliu. Va multumesc anticipat.

 56. Buna seara!
  Va rog mult, daca puteti sa ma lamuriti in cateva privinte:
  1.Daca prin casatorie, mi-am schimbat numele in august, si permisul a ramas pe numele vechi, exista sanctiuni?(este in termen de valabilitate pana in 2020) este in regula daca am o copie dupa certificatul de casatorie langa actele masinii, permis si buletinul cu nume nou?
  2.Daca am viza de flotant pe bucuresti pot solicita eliberarea unui permis cu noul nume, la sediul din pipera?
  3. in acest caz trebuie sa duc fotografii sau fisa medicala (daca nu doresc prelungirea valabilitatii)?
  Astept cu interes raspunsul dvs.
  cu respect,
  O seara buna!

 57. Va rog daca ma puteti lamuri am si eu o antrebare am permis profesionist si are valabilitate de anca 5 luni an cazul meu vreau sal schimb mai trebuie sa fac fisa medicala va rog un raspuns daca se poate?

 58. Buna ziua. Imi puteti spune ce acte sunt necesare pentru un transfer auto? Precizez ca am schimbat domiciliul din sectorul 5 in 4. Si care ar fi contraventia pentru faptul ca nu am declarat in 30 zile schimbarea domiciliului? Va multumesc.

 59. Bună. M-am căsătorit si urmează să îmi schimb permisul auto(numele) care e valabil pana in2020.
  Dar as dori sa imi dea o valabilitate de 10 ani ca si cum ar fi expirat.
  INTREBAREA e SE POATE?

 60. Buna ziua. Ma puteti ajuta cu o problema? In luna martie 2018 imi expira permisul de conducere, ca un cetatian constient mi-am facut programare pentru preschimabare inca din luna ianuarie 2018, am primit confirmare pentru preschimbare in luna mai….:)….mentionez ca am dosarul complect si depind de acest permis de conducere auto.. Va rog sa ma indrumati sau sa ma lamuritii ce ar trebui sa fac in situatia data. Multumesc

 61. Bună ziua, dacă am pierdut permisul vechi, cu data de expirare martie 2020, pot face luna aceasta fișa medicală, și restul actelor, în vederea eliberarii unui nou permis cu valabilitate până în martie 2028? Mulţumesc!

 62. Buna ziua . Nu găsesc răspuns la întrebarea mea nicăieri . Am făcut școala in București , am dat sala la Bacău , am picat și acum am venit in București sa o dau , făcându-mi viza de flotant . E necesar sa plătesc taxa de permis încă o data ? Sau e taxa unica ?

 63. Buna ziua,
  Doresc sa primesc de la dvs. un raspuns la urmatoarele intrebari:
  1. Exista o varsta stabilita legal, pana la care o persoana posesoare de permis de conducere, peoate sa mai conducata autovehicule pe drumurile din Romania?
  2. Poate un medic, sef intr-o clinica medicala, sa stabilesca o varsta pana la care sunt primite pentru control persoanele varstnice ce doresc sa-si perschimbe permisul de conducere expirat? in baza carei legi?

  • Bună ziua! Acum vreo 10 ani mi-a luat politia permisu pentru ca era vechi ,in tot acest timp nu am mai avut nevoie de el ,iar acum as avea nevoie,mi se mai poate restituii inapoi si de ce acte am nevoie?

 64. Pentru preschimbare permis auto platiti taxa 68 ron va trebuie buletinul si o copie după buletin ca nu scrie nicăieri ca trebuie copie dar trebuie. In afara de asta eu in buletin nu aveam barba acum am cand am ajuns la ghișeu mi a spus doamna de acolo ca nu poate sa imi ia foto pentru ca trebuie sa imi rad barba sau sa imi schimb buletinul daca vreau sa tin barba in continuare , asta după ce am stat 3 ore la coada. Asa ca daca aveti bărbi sau părul lung in buletin așteptați să vă creasca părul la loc sau dati barba jos ca..legile din romania. O aberatie ordinară un stat ordinar si niste legi ordinare.

 65. Buna ziua. Am dat sala si pe 11.06.2019 si bineinteles durează cam două luni pana la oras. Problema este ca nu am reusit sa schimb domiciliul pana sa dau sala .Ce pot face in acest caz?Pot face ceva inainte sa fie emis permisul ? Am inteles ca in cele noi nu se mai specifică adresa.! Ar fi o solutie daca as face schimbarea domiciliului inainte de a cumpăra autovehiculul astfel as evita si schimbarea talonului?Multumesc

 66. Salut! Daca am fisa medicală facuta ptr scoala de s0feri (categoria B), am luat pe 11 sala si permisul vechi ( cat A) a expirat, pot intentiona preschimbarea permisului fara sa mai fac aceleasi analize? Nu prea mai am rabdare pana peste doua luni, cand voi da examinarea practica si nici alte analize nu as mai plati. Va multumesc anticipat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here