Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat astăzi, 4 aprilie, în declaraţia de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că a semnat Ordonanţa Militară nr. 7 cu privire la măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19.

Astfel, orașul Țăndărei intră în carantină. Decizia a fost luată având în vedere numărul mare de persoane infectate și de decese.

“În Ialomița, din totalul cazurilor pozitive, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei, un procent de peste 60%. Din cei opt decedati, 7 sunt tot din Țăndărei”, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela.

Astfel, nimeni nu poate intra sau ieși în / din Țăndărei prin alte zone decât cele publice.

“Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau ordinea publică, sanitară etc.Vreau să anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!” a mai declarat ministrul de Interne Marcel Vela.

De asemenea, în declaraţia de la sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost anunţată decizia de suspendare a zborurilor pe o perioadă de 14 zile către şi dinspre SUA şi o serie de ţări europene. Decizia se aplică începând din data de 5 aprilie.

“Am decis să suspendăm toate zborurile efectuate de operatorii economici aerieni spre Austria, Belgia, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia şi Iran, în şi din aceste ţări către România sau către aceste ţări pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 5 aprilie, ora 23,00, ora României”, a precizat ministrul Vela

Declarații de presă la sediul MAI

Declarații de presă la sediul MAI

Publicată de Guvernul României pe Sâmbătă, 4 aprilie 2020

Va rugam acceptati cookie-uri de marketing marketing pentru a vizualiza acest video.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here