În Monitorul Oficial, Partea I nr. 603 din 22 august au fost publicate Normele privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor.

Normele aplică prevederile Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată.

Actul normativ a intrat deja în vigoare în data de 22 august.

Ce cuprinde actul normativ?

Informaţii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor

Normele specifică faptul că obiectul contractului de asigurare îl reprezintă construcţiile cu destinaţia de locuinţă, situate pe teritoriul României.

Contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor se încheie pe o perioadă de 12 luni.

De la 1 septembrie 2012, societăţile de asigurare care sunt autorizate să încheie asigurări facultative pentru locuinţe vor putea încheia asigurări facultative pentru locuinţe pentru riscurile care fac obiectul contractului de asigurare obligatorie a locuinţelor şi numai pentru sumele asigurate care excedează sumelor asigurate obligatoriu.

Pentru riscurile şi sumele asigurate obligatoriu, societăţile de asigurare vor putea încheia doar poliţe de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD).

Normele mai cuprind prevederi referitoare la PAD, prima de asigurare, riscurile acoperite şi cele excluse, despăgubiri, obligaţiile proprietarilor de locuinţe.

Citeşte Normele privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here