Deputații au adoptat decizional un proiect de lege care prevede majorarea indemnizațiilor și a sporurilor pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război, proiect anunțat de legestart încă de la dezbaterile din Senat. Proiectul a fost votat în unanimitate, cu 266 de voturi “pentru”.

Actul normativ are în vedere modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991, în sensul majorării valorii indemnizaţiilor invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, după cum urmează:

a)      – pentru invalizii de război: 1500 lei lunar,

–          pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate, 1000 lei lunar,

–          pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate, 900 lei lunar,

–          pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate,

b) pentru veteranii de război: 600 lei lunar,

c) pentru văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit: 600 lei lunar.

Conform datelor de la Ministerul Muncii, în prezent există 62.196 beneficiari ai actelor normative ce acordă drepturi bănești invalizilor, veteranilor, văduvelor de război, văduvelor veteranilor de război, din care 60.157 de beneficiari aflați în evidențele Casei Naționale de Pensii Publice, 1126 sunt în evidențele MApN, 913 în evidențele MAI și 2 beneficiari în evidențele SRI. Aceste beneficii, care sunt singurul venit în cazul multora dintre beneficiari, nu au mai fost majorate din anul 2016.

Actul normative adoptat și de Senat și de Camera Deputaților va fi trimis președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Ai nevoie de Legea nr. 49/1991? Poți cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!
comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here