Ordinul nr. 450/258/2021 pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul I al anului 2021 stabileşte că pentru semestrul I al anului 2021, începând cu luna aprilie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, nu poate depăși cuantumul de 20,01 lei.

Această valoare nominală se aplică și pentru primele două luni ale semestrului II al anului 2021, respectiv august 2021 și septembrie 2021.

Ultima majorare a valorii tichetelor de masa a avut loc în luna octombrie 2020, de 20 lei la 20,01 lei. Ministerul Muncii a venit cu explicatii referitoare la majorarea cu un singur ban. Potrivit unui comunicat de presă, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabileşte prin aplicarea unei formule de calcul clare, aprobată prin HG nr. 1045/2018 privind Normele de aplicare ale Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Prin urmare, ultima indexare a valorii tichetelor de masa, cu un ban, a rezultat in urma calculelor facute in baza formulei si indicatorilor economici prevazuti de lege. Noua valoare a rezultat prin înmultirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creşterii preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi şi nivelul mediu al aceluiaşi indice pe penultimul semestru, raportat la prevederile art. 33 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 1045/2018.

Conform art. 32 alin.(1) din Legea nr. 165/2018, Valoarea nominală maximă a biletelor de valoare prevăzute de prezenta lege se indexează, semestrial, după cum urmează:

a) în cazul tichetelor de masă, cu indicele prețurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică;

b) în cazul celorlalte bilete de valoare, cu indicele inflației comunicat de Institutul Național de Statistică, în funcție de evoluția tarifelor/prețurilor la serviciile/bunurile a căror contravaloare poate fi achitată cu aceste bilete de valoare, potrivit prezentei legi.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here