Potrivit art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 121/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, valoarea nominală a unui tichet de masă, respectiv de creşă, poate fi indexată semestrial cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

Printr-un ordin al ministrului muncii, a fost aprobată majorarea prin indexare a valorii nominale a tichetului de masă la 9,35 lei, faţă de 9 lei cât este în prezent precum şi a valorii sumei lunare care poate fi acordată de angajatori sub forma tichetelor de creşă la 420 lei, faţă de 400 lei cât este în prezent.

Acestea intră în vigoare odată cu publicarea lor  în Monitorul Oficial.

* Bază de calcul

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabileşte, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 142/1998, în funcţie de evoluţia indicelui preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare. 

Modul de calcul a valorii nominale indexate a unui tichet de creşă se face conform Normelor metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 193/2006, ţinând cont de evoluţia indicelui lunar al preţurilor de consum total.

Sursa: Ministerul Muncii

1 COMENTARIU

  1. Dacă vorbim despre tichetele de masă nici nu le mai știu culoarea. Au fost tăiate cu totul! Caput. Aşa că legea asta chiar nu mă încântă. Oricum 0,35 majorare asta e râs dar aşa ca principiu nu este ok. Adică la unii sunt tăiate iar la cei care au rămas sunt chiar majorate. Bravos națiune! Oare de ce profesorii nu beneficiază de tichete de masă? Va spun eu, pentru ca nu mai ajung banii de tichete pentru barosanii cu salarii mari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here