Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate a comunicat că valabilitatea cardurilor naționale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani.

Astfel, asigurații pot folosi cardurile de sănătate încă doi ani de la data înscrisă pe document. Toți furnizorii de servicii medicale, care se află în relații contractuale cu o casă de asigurări de sănătate vor avea obligația să asigure persoanelor care prezintă cardul de sănătate valabil toate serviciile, urmând ca acestea să fie decontate în modul obișnuit.

“De exemplu, toate cardurile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate”, se mai arată în comunicatul CNAS.

Totodată, calitatea de asigurat poate fi verificată și pe site-ul CNAS, în secțiunea „Servicii” – „Verificare asigurat” sau utilizând linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

Conform datelor CNAS, peste 14 milioane de români dețin cardul de sănătate, care a devenit obligatoriu de la data de 1 septembrie 2015. Practic, fără prezentarea cardului de sănătate la medicul de familie sau la spital nu pot fi acordate servicii medicale sau medicamente decât în cazurile de urgențe.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here