Guvernul a adoptat  în şedinţa de joi, 18 februarie, Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și pentru modificarea prin care a decis amânarea majorării programate pentru acest an a punctului de pensie.

Odată cu această amânare, proiectul de OUG elimină sporul de stare de alertă pentru prefecturi de 30% la salariul de bază, prevăzut de OUG 131/2020 pentru personalul instituțiilor prefectului ce este implicat în activitățile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de coronavirus:

„Se abrogă articolul 5 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 131/2020 privind reglementarea unor măsuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 720 din 10 august 2020„, se arată în proiectul de OUG.

În prezent art. 5. din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 131/2020 prevede că  (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pe perioada stării de alertă personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorități publice și acțiuni externe”, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here