Înţelegerea unui act normativ în ansamblul său poate fi greoaie, mai ales când este vorba despre un act important modificat de nenumărate ori. Urmărirea modificărilor legislative este acum un proces mai simplu şi rapid. Funcţia „Urmărire modificări” din Lege5 Online permite utilizatorilor să vadă instant schimbările care apar zilnic în legislaţie şi să compare versiunile actelor normative.

Cum poţi vedea modificările legislative, fără prea multe bătăi de cap?

Actele normative sunt afişate în funcţie de data la care acestea au suferit modificări. Este precizat şi tipul modificării, astfel că un act normativ poate fi modificat, pus în aplicare sau abrogat. Mai mult, sunt evidenţiate articolele de lege abrogate şi sunt precizate modificările actului normativ care vor avea loc în viitor, munca de documentare fiind foarte mult facilitată de acest instrument de lucru.
 
um4
Sursa foto: Lege5.ro

Schimbările aduse actului normativ se pot vedea la nivel de articol, versiunea veche putând fi comparată cu noua versiune.

Compararea poate fi realizată în paralel sau prin inserare.

Pentru compararea în paralel, textul este afişat pe fondul a două culori, roşu şi verde, pentru a diferenţia mai uşor vechile prevederi de cele noi. Cu roşu se semnalează vechea formă, iar cu verde se semnalează noua formă a articolului modificat.

um2

Sursa foto: Lege5.ro

Pentru compararea prin inserare, noile prevederi sunt evidenţiate cu bold, iar cele care nu se mai aplică sunt tăiate cu o linie orizontală (vezi imaginea de mai jos).
um3
Sursa foto: Lege5.ro

Cum ajung la „Urmărire modificări”?

Urmărirea modificărilor se poate face direct de pe pagina www.lege5.ro, unde veţi găsi o secţiune dedicată. De asemenea, abonaţii la newsletter-ul LegeStart vor primi zilnic pe e-mail actele normative care au suferit modificări legislative, dar şi articole, ştiri şi legislaţie gratuită din cele mai variate domenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here