Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) a lansat în dezbatere publică “Programul de înnoire a parcului auto 2013” (cunoscut sub numele “Rabla”).
• Iată care sunt principalele prevederi ale programului:
– Programul din acest an se desfăşoară într-o singură etapă şi va ţine până pe 20 noiembrie;
– Programul se adresează persoanelor (fizice, juridice) care deţin maşini mai vechi de zece ani. Însă sunt incluse şi unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice sau institutele de cercetare-dezvoltare înfiinţate ca instituţii publice care deţin maşini mai vechi de cinci ani.
– Vor fi emise în total 20.000 de tichete (17.000 pentru persoanele fizice, juridice şi 3000 pentru instituţiile publice);
– Valoarea tichetului este de 6500 de lei (1500 de euro);
– Tichetele vor fi distribuite după sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi dealerilor (adică începând cu 15 mai);
– La achiziţionarea unei maşini noi se va putea utiliza un singur tichet valoric. Tichetele sunt transferabile;
Tichetul poate fi utilizat în termen de 45 de zile;
– Proprietarul unei maşini va obţine certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul în maximum zece zile;
– Repartizarea tichetelor se va face în funcţie de numărul de maşini mai vechi de zece ani din parcurile auto din fiecare judeţ în parte;
– Se vor acorda facilităţi suplimentare (eco-bonus de 500 de lei) pentru cei care vor să-şi achiziţioneze maşini ecologice prin programul “Rabla”;
– Pentru maşinile cumpărate prin intermediul programului “Rabla”, valoarea timbrului de mediu va fi foarte mică.
» Ghidul de finanţare al Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (“Rabla 2013”) poate fi consultat în întregime AICI (format PDF).
Sugestiile şi observaţiile legate pe proiect pot fi trimise pe adresa de e-mail rabla2013@afm.ro.
Sursa: MMSC

1 COMENTARIU

  1. Dupa parerea mea trebuia marit nr. de tichete ptr o masina ,nu limitat la unu, deoarece scopul acestui program este de a aduna masinile vechi, poluante de pe drumuri .
    iar piata neagra tot va exista

  2. pentru tractoarele agricole , care in proportie de 80 % trubuiau casate de pe vremea lui nea.Nicu ,de ce nu faceti ceva . (stiu ca exista ,dar nu a functionat niciodata)

  3. Personal consider ca atata timp cat banii vin din visteria Ministerului Mediului si au ca si scop reducerea poluarii, acest lucru se putea largii nu doar prin cumpararea de auto noi cat si a altor bunuri. De exemplu se putea acorda un voucher cu care cel care casa o RABLA sa poata sa-si achizitioneze bunuri de larg consum, electrocasnice, etc. SCOPUL este de a depolua mediul nu de al polua mai putin. In aceste conditii consider ca se casau mai multe RABLE si se cumparau lucruri noi. sunt multe persoane care nu au posibilitate de a achizitiona un auto nou. Ar fi dat RABLA si in schimb si-ar fi cumparat un TV, un frigider, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here