În Monitorul Oficial nr. 328 de vineri, 13 aprilie 2018, a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 207/2018 prin care se stabileşte, pentru salariații din sectorul bugetar, ziua de 30 aprilie 2018 ca zi liberă. Aceasta se va recupera însă, instituțiile publice urmând să îşi desfăşoare activitatea în regim de program normal în ziua de 5 mai 2018 sau să prelungească corespunzător timpul de lucru, până la data de 11 mai 2018, potrivit planificărilor stabilite.

Nu toţi bugetarii beneficiază de această zi liberă

Actul normativ stabileşte şi o serie de excepţii de la regulă, 30 aprilie nefiind liberă în cazul:

  • locurilor de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității.
  • magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 30 aprilie 2018 și nici participanților în aceste procese.

Desfăşurarea operaţiunilor la Trezoreria Statului

Operațiunile de încasări prin virament transmise prin sistemul electronic de plăți unităților Trezoreriei Statului în data de 27 aprilie 2018 se înregistrează în contabilitatea acestor unități cu aceeași dată.

Operațiunile de încasări prin virament în relația cu instituțiile de credit aferente datei de 30 aprilie 2018 se înregistrează în contabilitatea structurilor cu atribuții în domeniul decontării din centrala Ministerului Finanțelor Publice în data de 30 aprilie 2018, iar în contabilitatea unităților teritoriale ale Trezoreriei Statului în următoarea zi lucrătoare.

Eventualele retururi la încasare aferente operațiunilor înregistrate mai sus se întocmesc de unitățile Trezoreriei Statului cu data de 30 aprilie 2018.

În ziua de 30 aprilie 2018, prin centrala Ministerului Finanțelor Publice se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here