Google susţine anul acesta prima ediţie a concursului de creaţie “Doodle 4 Google”, în cadrul căruia elevii români sunt invitaţi să deseneze logo-ul celui mai mare motor de căutare on-line, pentru Ziua Naţională a României.

Competiţia naţională se desfăşoară sub tematica “România mea este…” şi presupune participarea copiilor înscrişi în ciclurile de învăţământ primar şi gimnazial din toate şcolile din România.

Astfel, elevii care au creat un desen de tip doodle (reprezentare a logo-ului afișat pe prima pagină Google, cu ocazia unor sărbători/evenimente/aniversări etc.), prin care să înfăţişeze viziunea lor asupra ţării, au şansa de a deveni autorii imaginii care va reprezenta România în data de 1 decembrie 2012, ziua naţională a ţării, pe pagina de start a celui mai mare motor de căutare din lume.

La finalul perioadei de înscrieri în cadrul concursului „Doodle 4 Google” România, s-au înregistrat peste 10.000 de lucrări realizate de copii din întreaga ţară. Cele 30 de desene care au intrat în etapa finală a concursului sunt prezentate pe pagina de web a concursului, fiind împărţite pe două categorii:

clasele I-IV , elevi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani;

clasele V-VIII, elevi cu varsta cuprinsă între 10 si 14 ani.

Următoarea etapă presupune alegerea prin vot public, pe site-ul Doodle 4 Google România,  a celor 10 lucrări finaliste (5 din fiecare grupă de vârstă). Desenul cu punctajul cel mai mare din întregul concurs, în urma votului on-line susţinut între 8 şi 27 noiembrie, devine câştigătorul concursului. Anunţarea marelui câştigător se va face în cadrul ceremoniei de premiere, la care vor fi invitaţi toţi cei 30 de semifinalişti.

Premiile concursului constau în:

–  premiu în bani, în valoare de 15.000 RON pentru marele câştigător;

– grant IT în valoare de 20.000 RON  pentru şcolile la care învață primii 5 candidați cu cel mai mare punctaj din concurs (în urma votului public);

– o tabletă Android și un set de premii Doodle 4 Google  pentru primii 10 finaliști ai concursului;

– afişarea pe parcursul unei zile (1 decembrie 2012) a doodle-ului câștigător pe pagina principală Google România, pentru a fi vizualizat de milioane de utilizatori.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here