Ministerul Justiţiei a anunţat astăzi numele celor trei candidaţi care au fost selectaţi pentru ocuparea postului de judecător – reprezentant al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), după susţinerea interviurilor. Propunerile înaintate de Comisia de selecţie sunt: Bianca Andrada Guţan, Iulia Antonella Motoc, Florin Streteanu.

Potrivit comunicatului emis de MJ, pe lista de rezervă a fost selecţionat domnul Tudor Pantîru.

Cele două liste au fost înaintate Guvernului, spre aprobare şi transmitere către Parlament. Lista principală se va înainta Consiliului Europei de către Guvern, după obţinerea avizului comisiilor juridice şi pentru drepturile omului din Senat şi Camera Deputaţilor, reunite în şedinţă comună.

Judecătorul român la CEDO va fi ales de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, dintre cei trei candidaţi propuşi de Guvernul României.

* Dintre ce candidaţi s-a ales?

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Justiţiei a aunţat numele celor şapte persoane înscrise iniţial: Cristina Coteanu (doctor în drept, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei), Iulia Motoc (actual judecător la Curtea Constituţională a României), Bianca Guţan (doctor în drept, profesor la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu), Florin Streteanu (doctor în drept, actual decan al Facultăţii de Drept din Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca), Paul Vasilescu (doctor în drept, profesor al Facultăţii de Drept din Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca), Codrin Miron, Tudor Panţîru.

La interviu nu a mai participat procurorul Codrin Miron, de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Arad, care s-a retras.

Sursa: Ministerul Justiţiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here