Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu a declarat în şedinţa de Guvern că luni, 6 aplilie, au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare a ordonanței prin care persoanele fizice şi juridice, afectați de COVID-19, pot cere amânarea plății ratelor bancare cu până la 9 luni.

“Cer băncilor să trateze cu celeritate aceste cereri.” a decşarat ministrul.

Totodată, începând de mâine, 7 aprilie, românii care întâmpină dificultăţi în accesarea măsurii privind amânarea ratelor pot accesa un portal online pentru a semnala problemele cu care se confruntă, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, în şedinţa de Guvern.

“Cetăţenii şi companiile care vor să beneficieze de această amânare au 45 de zile, din acest moment…. În acelaşi timp, pentru că normele au fost făcute de Ministerul Finanţelor Publice, de mâine punem la dispoziţie un portal online unde cetăţenii care au întâmpinat dificultăţi în acest demers pot să ne scrie şi vom vedea cât mai rapid dacă putem să soluţionăm şi să venim cu soluţii”, a afirmat Cîţu.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma legislativă Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, mai ales în contexul decretării stării de urgență pe teritoriul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here