La două zile de la Incidentul aviatic la Galați, când o aeronavă F-16 a pierdut un rezervor de combustibil și alte componente, în timp ce lansa o bombă de antrenament, astăzi un elicopter militar al Armatei americane a aterizat forțat în nordul Bucureștiului, în Piața Charles de Gaulle.

Potrivit digi24.ro, elicopterul de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru Ziua Aviației, care va avea loc pe 20 iulie. În urma incidentului au fost avariate două maşini şi doi stâlpi de iluminat, potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere.

Militarii americani și polițiștii români fac verificări la fața locului, astfel, circulaţia este restricţionată. Se va forma o comisie de specialiști la nivelul armatei americane pentru a stabili care a fost exact cauza.

Amintim şi de incidentul de zbor, care s-a petrecut marți, 13 iulie, în timpul executării unor zboruri de antrenament cu trageri de luptă aer-sol, în zona poligonului Mălina din județul Galați.

Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon, din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române, a raportat desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon.

Potrivit unui comunicat oficial al Forţelor Aeriene Române incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here