Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, joi, lista actualizată a țărilor cu risc epidemiologic ridicat şi totodată  stabilit și noi reguli pentru sportivii sau artiștii care vin în România din țări aflate pe lista roșie. 

Hotărârea 59 din 12 august 2021 a CNSU, va intra în vigoare din 15 august. Astfel, în lista ţărilor din zona roșie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica și Sint Maarten;

În zona galbenă au intrat:Olanda, Malta, Kuweit și Panama, Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda și Saint Lucia

În zona verde au intrat: Luxemburg, Oman și Zimbabwe.

Documentul prevede şi abrogarea articolulul 9 din hotărârea CNSU nr. 43 din 01.07.2021 care prevede excepții de la măsura carantinei pentru persoanele sosite din Marea Britanie, Brazilia, Nepal, Africa de Sud și India.

De asemenea, potrivit hotărârii, membrii  delegațiilor sportive precum și artiștii și stafful acestora care sosesc în România pentru participarea la competiții sportive, respectiv evenimente culturale, artistice sau de divertisment, inclusiv a cetățenilor străini sau apatrizi, din țări aflate în zona roșie de risc epidemiologic, sunt exceptaţi de la măsura carantinării dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară și participă doar la activități în cadrul competițiilor sau, după caz, evenimentelor menționate.

www.lege5.roRapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here