Compania Feroviară Română de Călători a anunţat că începând de duminică, 28 octombrie 2012, în activitatea de transport  feroviar se va trece la ora Europei Orientale, conform unui comunicat de presă publicat pe pagina web a instituţiei.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România trece la ora de iarnă, ora 04:00 devenind ora 03:00. Ziua de 28 octombrie devine, astfel, cea mai lungă zi din an, cu o durată de 25 de ore.

Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare, trenurile de călători urmând să plece din staţiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 27 – 28 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.

În noaptea de 27-28 octombrie 2012, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 04.00, vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 04:00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Astfel, vor fi afectate de schimbarea de oră un număr de 82 de trenuri, din care 40 InterRegio, 40 Regio și două InterCity.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de duminică, 28 octombrie 2012, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orarele din mersul de tren în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here