16 Decembrie, 2019

Trecerea de la sintagma “societate comercială” la sintagma “societate”

Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă este legea care aduce modificări şi în privinţa societăţilor comerciale.

Această lege a intrat în vigoare începând cu data de 01.09.2012.

Art. 79 din Legea nr. 76/2012 prevede următorul aspect:

„În termen de 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi, societăţile înregistrate în registrul comerţului, care au în denumire sintagma “societate comercială”, sunt obligate a efectua demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul “societate”. Până la finalizarea acestor demersuri, societatea poate funcţiona cu denumirea înscrisă în registrul comerţului la data intrării în vigoare a prezentei legi. Înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbării denumirii societăţii este scutită de taxă de înregistrare”.

Aşadar, categoria de societăţi vizate de prezenta lege este categoria societăţilor care, în denumirea inscripţionată pe certificatul de înmatriculare, au termenul de societate comercială. Exemplul concret ar fi: S.C. SOCIETATEA COMERCIALĂ DE PRODUCERE A LAPTELUI S.R.L.

Societăţile care nu trebuie să întreprindă nicio modificare sunt cele care se numesc de ex. S.C. ASCENT GROUP S.R.L.

Termenul limită pentru societăţile vizate de prezenta lege este 01.09.2014.

Despre autor  ⁄ Redacţia

Materialele semnate de redacţia LegeStart reprezintă un efort comun de vă oferi informaţii de interes general din multiple domenii, strânse de echipă sau prezentate de partenerii noştri.

Fara comentarii

Scrie un comentariu