Întrebare: Bună ziua. Cheltuielile din deprecierea titlurilor de participare sunt deductibile la calculul impozitului pe profit? Mulţumesc. (G.T., Corabila, Olt)

Răspuns:

Conform art. 21 alin. (1) din Codul fiscal, cheltuielile rezultate din deprecierea titlurilor de participare, înregistrată potrivit reglementărilor contabile aplicabile sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.

Prin urmare, cheltuielile rezultate din deprecierea titlurilor de participare beneficiază de facilitate fiscală, în sensul că sunt deductibile integral la calculul impozitului pe profit.

Punctul 23 din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal precizează: “În sensul art. 21 alin. (1) din Codul fiscal, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile şi următoarele:  i) cheltuielile rezultate din deprecierea titlurilor de participare, înregistrată potrivit reglementărilor contabile aplicabile”. Litera i) a fost introdusă prin punctul 3. din Hotărâre nr. 50/2012 începând cu 31.01.2012.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here