17 Noiembrie, 2019

Tranziţia absolvenţilor de studii superioare către piaţa muncii va fi facilitată prin asigurarea de stagii

Guvernul a adoptat în şedinţa din 8 mai un proiect de lege referitor la efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Actul normativ urmăreşte facilitarea traziţiei tinerilor către piaţa muncii prin adaptarea legislaţiei autohtone la cerinţele Uniunii Europene în materie de stagii pentru absolvenţi. În acest fel, stagiarii vor face trecerea între educaţie şi un loc de muncă adecvat prin experienţa practică, cunoştinţele şi competenţele care vor veni în completarea teoriei parcurse pe durata studiilor.

Conform Guvernului, accentul se pune pe următoarele:

• Promovarea accesului tinerilor absolvenţi de învăţământ superior pe piaţa muncii către un loc de muncă decent şi durabil (corespunzător studiilor absolvite);

Condiţii bune de muncă şi de consolidare a formării profesionale;

• Reglementarea condiţiilor minime care caracterizează un stagiu ca fiind de calitate – definirea obiectivelor profesionale, durata rezonabilă, protecţie socială şi remuneraţie adecvată, drepturi şi obligaţii ferme pentru toate părţile implicate prin încheierea de acorduri contractuale în care sunt implicate întreprinderile, dar şi serviciile publice de ocupare.

Proiectul de lege adoptat de Guvern va fi trimis către Parlament.

Sursa:
Guvernul României

Despre autor  ⁄ Alexandru Boiciuc

Alexandru Boiciuc redactează şi editează articole la LegeStart.ro. E licenţiat (specializarea jurnalism) al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi a mai lucrat în presă la ediţia online a ziarului ProSport. Contact: legestart(@)indaco(.)ro

Fara comentarii

Scrie un comentariu