Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunţat că este posibil ca de la 1 septembrie pensionarii şi veteranii de război să nu mai beneficieze de reducerile sau gratuitatea pentru transporturi, pe fundalul datoriilor de 100 de milioane lei ale Ministerului Transporturilor faţă de operatori.

„La numeroasele intervenţii făcute de FORT către Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor nu au fost oferite niciun fel de soluţii (…). În luna decembrie 2010, într-o situaţie similară, Ministerul Finanţelor împreună cu ANAF au acceptat soluţia propusă de federaţie, permiţând compensarea datoriilor Ministerului Transporturilor către transportatori cu datoriile pe care aceştia din urmă le înregistrau faţă de bugetul de stat. Soluţia promovată şi acceptată atunci a redus cu aproximativ 30% datoriile Ministerului Transporturilor, ajutând în acelaşi timp operatorii de transport să depăşească dificultăţile financiare cu care se confruntau”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

Potrivit datelor furnizate de Agenţia Mediafax, transportatorii membri FORT au hotărât să nu mai suporte din fondurile proprii ajutorul de stat oferit categoriilor defavorizate, cerându-şi scuze în mod public faţă de persoanele afectate de această situaţie.

Sursa: Mediafax.ro

comentarii

Articolul precedentASF a adoptat normele referitoare la asigurarea obligatorie a locuințelor
Articolul următorMonitorul Oficial nr. 499 din 8 august 2013: acte normative incluse
Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

1 COMENTARIU

  1. Cum este posibil sa ne batem joc de aceasta cat de oameni nu va ginditi ca si ei la rindul lor au muncit si au niste pensii de mizerie. sINT DE ACORD SA PLATRASCA TRANSPORTUL DAR IN MOMENTUL CIND AU SI AI NOSTRI PENSI CA IN UE NU CA PENSIILE NOASTRE COMUNISTE .BANI SE GASESC DOAR PENTRU CEI CARE AU ADUS TARA IN HALUL ACESTA AU FURAT SI AU SI PENSI MARI .MUNCESTI 41 ANI SI TI-SE DA O PENSIE DE RAHAT CA VEZI DOAMNE CA AI COTIZAT PE TIMPURI PUTIN .AVEM NOI VINA CA ASA IERA PROCENTUL DE COTIZARE . GINDITI-VA VETI AJUNGE SI VOI CA NOIPENSIONARI SI ISI VOR BATE JOC SI DE VOI ALTI VA VA VENI SI VOUA RINDUL NU NE MAI DESCONSIDERATI ATIT IAR CEI CARE AVETI BANI VA AVEA GRIJA DOMNUL SA VA DEA ALTCEVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here