Toți elevii din București cu vârsta de până la 18 ani vor avea gratuitate la orice mijloc de transport în comun, potrivit unui proiect al Primăriei Capitalei aprobat în ședința din 12 decembrie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Art. 1 – Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru toți elevii din învățământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituții de învățământ din municipiul Bucureşti, pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti.

Primăria București a precizat în proiectul de hotărâre că sprijină prin toate formele legale îmbunatățirea condițiilor în care se desfășoară activitatea de învățământ în Municipiului Bucureşti, inclusiv “atragerea călătorilor tineri către transportul de suprafața şi încurajarea utilizării transportului în comun în detrimentul vehiculului personal”. În plus, a fost luat în calcul și faptul că această categorie nu are venituri proprii.

Hotărârea va intra în vigoare la 60 de zile de la adoptarea sa, iar pentru implementarea ei vor conlucra direcțiile de specialitate din primărie, Societatea de Transport București – STB-SA (fostul RATB) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov.

Un alt proiect de hotărâre adoptat la aceeași ședință prevede gratuitate și pentru însoțitorii pensionarilor.

Art 1 – Se acordă gratuitate la transportul public de călători pentru un însoțitor/călătorie pentru fiecare pensionar cu domiciliul stabil în București pe mijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a Municipiului București.

La fel cu precedenta hotărâre, intrarea în vigoare este prevăzută la 60 de zile după adoptare.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here