Potrivit unui comunicat de presă emis de către Poliţia de Frontieră Română, în cele trei luni de vară ale anului 2011, frontiera României a fost tranzitată de peste 11,8 milioane persoane şi peste 3 milioane mijloace de transport.

Politiştii de frontieră au asigurat un control fluent şi operativ în toate punctele de trecere a frontierei de stat.

Cele mai tranzitate frontiere în sezonul estival au fost cele cu Ungaria (4.486.914 persoane) şi Bulgaria (1.740.480 persoane), dar şi cu Republica Moldova (1.279.000 persoane). În acest an s-a înregistrat o creştere a traficului prin punctele de trecere a frontierei situate în partea de est a ţării, determinată în special de revenirea din concedii a cetăţenilor din Republica Moldova care, pe de o parte, se duc la muncă în străinatate, iar pe de altă parte se reîntorc din vacanţele petrecute în România.

În respectivul comunicat, se arată că traficul de persoane care au tranzitat punctele de frontieră a înregistrat o uşoară creştere, cu aproximativ 3%, comparativ cu perioada sezonului estival a anului trecut.

De asemenea, a fost suplimentat personalul care desfăşoară activităţi în punctele de trecere şi a fost mărit numărul arterelor de control atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire. Astfel, în această perioadă, peste 2.000 poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat.

Referitor la situaţia operativă, în perioada iunie-august 2011, poliţiştii de frontieră au depistat 5.868 fapte ilegale – 2.136 infracţiuni şi 3.732 contravenţii.

Totodată, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea / ieşirea în / din ţară, din diferite motive legale, unui număr de 993 cetăţeni străini şi au reţinut, în vederea confiscării, bunuri de contrabandă în valoare de peste 25.490.000 lei.

Sursa: http://www.politiadefrontiera.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here