Plata pensiilor se va face în prima jumătate a fiecărei luni, începând din iunie – dacă se vor putea îndeplini toate procedurile – sau cel târziu iulie 2018, a anunțat Guvernul în ședința de ieri. Astfel, nu vor mai exista întârzieri, așa cum s-a întâmplat săptămânile trecute, din cauza Poștei Române, unde premierul a a spus că a trimis Corpul de Control al Executivului, pentru verificări.

“O altă problemă în discuţie săptămâna aceasta a fost cea referitoare la plata pensiilor. Am avut judeţe în care s-au înregistrat întârzieri de plată a pensiilor. Noi ştim că pensionarii îşi planifică pensia de la o lună la alta şi nu putem accepta să avem întârzieri în ceea ce priveşte plata pensiilor. Ştim că plata pensiilor se făcea în perioada 9-28 ale lunii, 28-30-31, după caz, plata pensiei se făcea la ghişeu. Ei bine, noi vrem să înlăturăm aceste întârzieri şi am hotărât ca plata pensiei să se facă până la 15 ale lunii în curs, în fiecare lună începând din luna iulie.”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

În plus, conform OUG nr. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, de la 1 iulie 2018 punctul de pensie va ajunge la 1.100 de lei, față de 1.000 de lei, cât este valoarea lui actuală.

De asemenea, potrivit Legii pensiilor nr. 263/2010, pensile trebuie să crească anual, valoarea punctului de pensie fiind majorată, în fiecare an, cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Plata pensiilor

Conform Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, plata pensiei se face lunar. Pensia se plătește personal titularului, tutorelui sau curatorului acestuia, persoanei căreia i s-a încredințat ori i s-a dat în plasament copilul urmaș sau, după caz, mandatarului desemnat prin procură specială.

Plata pensiei se face, în funcție de opțiunea pensionarului, după cum urmează:

 • la domiciliul pensionarului, în condițiile stabilite prin convențiile încheiate între CNPP și Poșta Română;
 • în cont curent sau în cont de card, în condițiile stabilite prin convențiile încheiate între CNPP și băncile comerciale, precum și între CNPP si alte instituții de credit, conform legii.

În situația beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plății drepturilor bănești la domiciliu, Poșta Română remite lunar acestora drepturile bănești și documentul de plată întocmit de CNPP.

În situația beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plății în cont curent sau în cont de card, documentul de informare cu privire la sumele plătite, întocmit de CNPP, este transmis lunar la domiciliul acestora, cu serviciul de corespondență standard.

Ai nevoie de Legea pensiilor nr. 263/2010? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF şi MOBI, de AICI!

 comentarii

11 COMENTARII

   • Pensiile incasate prin card bancar vor fi platite asa cum au fost platite si pănă acum.Acesti pensionari sunt discriminati de PSD, MAI MULT DECAT ATAT PLATA PENSIEI PRIN CARD BANCAR SE AMANA CU 1-2 ZILE.dACA LUNA ACEASTA VETI INCASA PENSIA PE 13 A LUNII, LUNA VIITOARE VETI ASTEOPTA PANA PE 14 – 15 A LUNII.

 1. De ce toti pemsionarii sunt tratati ca niste gunoaie de catre angajatii postei?
  De ce nu poti sa iei pensia de la ghiseu si este imperios necesar sa astepti acasa un postas,care vine cand ii dicteaza diriginta de posta? De ce este nevoie sa faci o cerere in care sa specifici de ce vrei sa iei pensia de la ghiseu?(si nici macar nu ti se aproba,trantind sec ca*nu au venit banii ci doar taloanele) Dar suntem in perioada 1-14 ale lunii ! Dar ei aduc pensiile cand pe 9,camd pe 11,cand pe 14..dupa cum bate vantul..Iar alocatiile le dadeau pe 5 iar acum le aduc cand vin cu pensiile..
  Cu ce drept modifica datele(zilele) de primire a pensiei inclusiv a alocatiilor copiilor,fara explicatii ?
  De ce este necesar sa tina banii alocatiile si pensiile la cartare cate 2saptamani pana le primim?
  Exista o lege anume in care se specifica ca posta taie si spanzura dupa cum le pofteste inima? Exista o lege anume care le permite sa trateze clientii postei ,ca pe ultimele javre?
  Sistemul acesta batjocoritor este monitorizat de anumite organe ale statului? Sau fiecare face ce il taie capul ?!,ca doar Romania a devenit tara tuturor posibilitatilor in ilegalitati si drepturile omului..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here