Titlurile de stat Tezaur – ediția CENTENAR mai pot fi achiziționate până pe 24 august, în cadrul celei de-a doua emisiuni de titluri de stat. Spre deosebire de prima emisiune, la care dobânda a fost de 5% şi scadenţa la 5 ani, în această emisiune dobânda este de 4,5%, iar scadenţa la 3 ani.

Titlurile de stat lansate atât în prima emisiune, despre care puteți citi detalii aici, cât și în cadrul celei de-a doua, au valoare de 1 leu.

A doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur – ediția CENTENAR a fost lansată de Ministerul Finanțelor Publice la 1 august 2018, fiind destinată exclusiv populației, conform unui comunicat MFP.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat și la emisiunea anterioară din luna iulie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Astfel, titlurile de stat pot fi cumpărate

  • în perioada 1 – 24 august 2018 de la toate unitățile operative ale Trezoreriei Statului, indiferent de domiciliul fiscal;
  • în perioada 1 – 23 august 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale “Poșta Română” S.A, din mediul urban, iar în perioada 1 – 22 august 2018 din mediul rural.

Titlurile de stat pot fi cumpărate prin numerar, dar și prin virament bancar. Conform anunțului Ministerului de Finanțe, un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăși 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, respectiv 100.000 de lei pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua Companiei Naționale “Poșta Română” S.A.

De asemenea, investitorii au posibilitatea de a cere anularea sumei subscrise, în perioada de subscriere, prin depunerea unei simple cereri de anulare. După ce se încheie perioada de subscriere, aceste cereri nu mai pot fi depuse, astfel că subscrierile devin irevocabile și nu vor mai putea fi anulate.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea de moştenitori.

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here