Parlamentarii vor să elimine taxa pentru eliberarea titlurilor de călătorie pentru toți minorii de până la 18 ani, taxă care este cum gratuită doar pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani.

Inițiatorii proiectului legislativ spun că adoptarea OUG nr. 64/2014, care modifică valoarea taxelor consulare, a fost primită bine de românii din străinătate, care spun însă, că titlurile de călătorie ar trebuie și ele scutite de taxe pentru copiii nu doar de până la 6 ani, ci pentru cei cu vârsta până la 18 ani. Argumentul românilor din diaspora a fost că minorii de peste 6 ani “nu trebuie discriminați“.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 8 din Ordonanţa de urgenţă nr. 64/2014 pentru modificarea Legii nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate prevede modificarea unui singur articol:

„La art. 8, alin. (2), litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

b) eliberarea titlurilor de călătorie pentru minorii în vârstă de până la 18 ani.”

Proiectul legislativ a intrat în dezbatere publică la Senat și abia după ce va fi votat și în Camera Deputaților, va modifica legea.

Ai nevoie de Legea nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare? Poţi cumpăra actul la zi, în format PDF, de AICI!

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here