Tichete sociale pentru mâncare vor fi acordate persoanelor singure sau familiilor cu venituri reduse în următorii patru ani. Însă, din 2025, valoarea acestora se va reduce.

 OUG 115/2023, adoptată recent, cuprinde măsuri bugetare și fiscale pentru gestionarea cheltuielilor publice, pentru combaterea evaziunii fiscale și pentru modificarea unor reglementări legislative.

Această ordonanță vizează oferirea de sprijin financiar pentru categoriile defavorizate, incluzând tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde. Acestea vor fi acordare pentru încă patru ani. În anul 2024, suma alocată va rămâne de 250 lei, dar se va reduce la jumătate în perioada 2025-2027, ajungând la 125 lei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va coordona implementarea acestor măsuri, inclusiv contractarea serviciilor necesare pentru emiterea tichetelor, achiziționarea de alimente și distribuirea acestora. De asemenea, MIPE trebuie să încheie o convenție cu „Poșta Română“ până la 25 decembrie, pentru etichetarea și distribuția tichetelor pe suport electronic.

Detaliile referitoare la implementare, regulile și instituțiile responsabile de aplicarea acestor măsuri vor fi stabilite prin hotărâre de Guvern, până la 14 ianuarie 2024.

În prezent, tichetele sociale pentru mâncare au o valoare nominală de 250 de lei și sunt acordate o dată la două luni pensionarilor și altor persoane cu venituri reduse.

Vezi aici OUG 115/2023

Vezi aici alte articole despre tichete sociale

www.lege5.ro

Rapid actualizată, platforma Indaco Lege5 este instrumentul ideal pentru urmărirea modificărilor legislative, consultarea doctrinei sau informații despre companii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here