În situaţia în care după emiterea rovinietei constaţi că numărul de înmatriculare al maşinii a fost trecut greşit, există două variante pentru rezolvarea problemei.
1. În decurs de 60 de minute de la emiterea rovinietei, poţi cere corectarea numărului în punctul de lucru în care ţi-a fost emisă aceasta.
În acest sens, personalul punctului de lucru va emite un document justificativ (în dublu exemplar):
 Corecţie număr auto – copie partener – acest exemplar va trebui semnat de tine pentru a certifica faptul că informaţiile sunt corecte;
• Corecţie număr auto – copie client – acest exemplar va fi emis după semnarea celuilalt şi va rămâne la tine (trebuie să aibă ştampila distribuitorului).
2. Dacă modificarea n-a fost cerută şi făcută în termen de 60 de minute de la emiterea ei, de către personalul punctului de lucru emitent, poţi face o cerere către CNADNR pentru corectarea numărului de înmatriculare în baza de date.
Cererea-tip trebuie trimisă (în original) la CNADNR împreună următoarele acte:
• copie după documentul “Copie client” emis pentru numărul de înmatriculare eronat;
• copie după certificatul de înmatriculare/cartea de identitate a vehiculului, din care să reiasă numărul de înmatriculare corect;
• o copie a documentului de plată.
În decurs de cel mult cinci zile lucrătoare de la înregistrarea la CNADNR a solicitării, aceasta va fi verificată şi se vor face corecturile necesare.
Sursa: CNADNR

1 COMENTARIU

  1. Buna

    Am incercat si eu sa modific nr inmatriculare trecut gresit dar din pacate in romania exista legi peste legi si in majoritatea cazuriilor nu se poate modifica. IDeci daca numarul este in folosinta atunci nu se poate modifica si punct.
    Nu intereseaza pe nimeni daca ai aruncat banii sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here