Taxa pentru utilajele agricole înregistrate va fi eliminată, prin modificările care vor fi aduse Codului Fiscal, discutate în Parlament, a declarat, astăzi, ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, potrivit incont.ro.

„Va fi o discuţie în Parlament pe Codul Fiscal şi va fi o modificare pentru a lămuri această problemă cu impozitarea utilajelor agricole înregistrate. Vom scoate această taxă pentru utilajele care sunt înregistrate la primărie cu plăcuţe galbene”, a spus Fuia, citat de Mediafax.

El a adăugat că nu este normal ca fermierul să plătească impozit pentru o combină ca pentru un BMW X5 sau limuzinele care circulă pe drumurile publice.

La jumătatea lunii martie, Fuia a anunţat că Ministerul Agriculturii nu este de acord ca utilajele agricole să fie impozitate ca vehicule de transport şi că discută în acest sens cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Peste 300 de agricultori au protestat la acea dată la Nădlac faţă de majorarea taxelor pentru utilajele agricole, organizând şi un marş cu aproape 70 de tractoare pe străzile oraşului.

Ei au susţinut că încadrarea utilajelor agricole în categoria vehiculelor de transport de mare tonaj – faţă de categoria vehiculelor lente, până anul trecut – face ca taxele plătite la primării să crească, în acest an, de peste zece ori.

Sursa: incont.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here