16 August, 2017

Taxa auto, suspendată până la 1 ianuarie 2013

Camera Deputaţilor a adoptat ieri, 9 octombrie 2012, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2012 prin care s-a decis amânarea aplicării taxei pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 2007, timp de un an, până la 1 ianuarie 2013.

În cadrul şedinţei Camerei Deputaţilor susţinute marţi, proiectul de lege a fost adoptat cu 219 voturi pentru, 1 contra şi 15 abţineri, conform documentaţiei publicate pe site-ul instituţiei.

Actul normativ prevede suspendarea plăţii taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule până la data de 1 ianuarie 2013.

Mai mult, contribuabilii care au achitat taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din Legea nr. 9/2012, în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a acestei legi şi data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pot solicita restituirea acesteia.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului pentru suspendarea aplicării unor dispoziţii ale Legii nr.9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum şi pentru restituirea taxei achitate în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (2) din lege a fost publicată la începutul anului acesta în Monitorul Oficial nr. 79 din 31 ianuarie 2012.

Despre autor  ⁄ Elena Hogaş

Elena Hogaş este redactor la Legestart.ro. Este absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).

Fara comentarii

Scrie un comentariu